Magyar Állatvédelem
Image default

Sebekkel teli kutyák kerültek elő a házkutatáson, állatviadalokra használták őket

Olvasási idő:1 perc

Kutyaviadalok szervezésével gyanúsít négy férfit a rendőrség: Egerben, Rakacán és Kistokajban csaptak le rájuk, a házkutatások alkalmával huszonnégy, sebhelyekkel teli kutyát találtak – számolt be az RTL Klub híradója. A férfiakat őrizetbe vették, az állatokat pedig menhelyeken helyezték biztonságba.

Megbilincselve feküdt a földön az egyik férfi, amíg a kommandós átkutatta a ruháját. A gyanú szerint ő és három társa több állatviadalt is szervezett az elmúlt időszakban. A házkutatáson harcra képzett kutyákat is találtak a rendőrök – írja a magro.hu.

A gondoskodást kedvességgel hálálják meg

Az akció során a rendőrség szóvivője szerint 24 kutyát foglaltak le, őket azóta már biztonságos helyre juttatták el. Az egyik miskolci menhely négy szuka kutyát tudott befogadni. A mentett kutyák éheznek a szeretetre, a gondoskodást elszenvedett sérüléseik ellenére kedvességgel hálálják meg.

Dicséretet az agresszivitásért kaptak

A szakember szerint hosszadalmas folyamat lesz a rehabilitálásuk, hiszen úgy szocializálódtak, úgy nőttek fel, hogy akkor kaptak dicséretet, ha agresszíven viselkedtek.

Az értő gondoskodás révén azonban vélhetően sikeresen kiheverik hányattatásaikat, később jó eséllyel örökbe is fogadhatják majd őket – tudósított az akcióról a hellovidek.hu.

A gyanúsítottak ellen tiltott állatviadal szervezése mellett állatkínzás miatt is eljárást indítottak, így akár 3 év börtönt is kaphatnak.

RTL Klub, magro.hu nyomán magyarallatvedelem.hu,Fotó: Pixabay

Kapcsolódó

Az ikonikus színész elismerést kapott a kutyaviadalok elleni küzdelméért

Eszti_mav

Így élnek most a nagykőrösi kutyaviadal telepről mentett kutyák

magyarallatvedo

Kutyaviadal-szervezőkre csaptak le (Videó)

magyarallatvedo