Magyar Állatvédelem
Image default

Samunak nevezik el a fővárosi állatkert kiselefántját

Olvasási idő:1 perc

A városligeti intézmény honlapjára alig egy hét alatt mintegy 75 ezer voks érkezett, a szavazáson a Samu mellett az Artur és a Huba nevekre lehetett szavazni.

Samunak nevezik el a budapesti állatkert kiselefántját – közölte a Fővárosi Állat- és Növénykert csütörtökön az MTI-vel.

A városligeti intézmény honlapjára alig egy hét alatt mintegy 75 ezer voks érkezett, a szavazáson a Samu mellett az Artur és a Huba nevekre lehetett szavazni. A Samu (Shamu) név kapta a szavazatok 38 százalékát, az Artur névre a szavazók 32, a Hubára pedig 30 százalékuk voksolt.

A közlemény szerint a szavazás eredményét Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes hirdette ki csütörtökön az állatkertben. A gondozók is a Samu hívónevet fogják használni, valamint ez a név kerül be a kiselefántra vonatkozó hivatalos dokumentumokba is.

Nemzetközi szakmai fórumokon az állat neve Shamu névalakban fog szerepelni, ott ugyanis fontosabb a kiejtésbéli hasonlóság. A Samu magyarosan a Sámuel önállósult magyar beceneve, de Indiában és a Közel-Keleten is előfordul névként (Shamu latin betűs átírással), amely jelentését tekintve eredetileg az északi irányra, valamint a türelemre utal.

Samuval együtt négy ázsiai elefánt látható a városligeti intézményben; Angele, az anyuka, Assam, az apuka és Arun, az április végén született kiselefánt bátyja – áll az összegzésben.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Indul az ivartalanítási akció! Most nőstény macskatartók jelentkezését várják

Eszti_mav

DNS-elemzés leplezi le az illegális elefántcsont-kereskedelmet

Marci

Jól reagál a kezelésre Samu, de még nem lélegezhetünk fel

Viki