Magyar Állatvédelem
Image default

Saját testével védte kiskutyáját a 16 éves lány

Olvasási idő:1 perc

Megrázó élményben volt része egy 16 éves kislánynak a hétvégén Tárnokon: kiskutyáját sétáltatta, amikor megtámadta őket egy nagy testű eb. Hiába védte saját testével a lány a kutyáját, azt halálra marta a támadó.

Több helyen össze kellett varrni egy 16 éves lány kezét, miután a Pest megyei Tárnokon megmarta egy nagy testű eb.

„A lány azonnal ölbe kapta kiskutyáját, amikor meglátta, hogy a nagy testű állat rátámad”

– tájékoztatta a Ripost-ot Benke Gabriella, az Érdi Civil Állatmentők csapatvezetője.

„A kezével, karjával próbálta védeni kedvencét, de a megvadult állatot nem tudta megfékezni. Az ott lakók szedték le róla és egy fához kötötték, amíg a gyepmester megérkezett és elszállította. Mivel a támadó kutya chipes volt, az adatok alapján a kollégáim és a rendőrök azonnal megtalálták a közelben lakó gazdát, aki elismerte a felelősségét. Elmondása szerint a kutya akkor szökött meg otthonából, amikor kiálltak a kocsival.„

A kiskutyát sajnos már nem lehetett megmenteni, el kellett altatni. A lányt a testvére vitte kórházba, a kezét több helyen összevarrták, információink szerint még nem biztos, hogy maradandó károsodás nélkül meggyógyul.

– Beszéltem a kislány családjával. Mindannyian megtörtek – tette hozzá Benke Gabriella. Az állatmentő szerint sajnos tragédiákhoz vezet, ha divatból tartanak kutyát, anélkül, hogy értenének a tartásához és neveléséhez. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Ripost kérdésére válaszolva elmondta, hogy a rendőrök az ebtartási szabályok megsértése miatt intézkedtek a helyszínen és vizsgálják, hogy az esettel összefüggésben egyéb szabálysértés vagy bűncselekmény megvalósult-e.

Ripost

Kapcsolódó

Öt kutya támadott meg egy kislányt Miskolcon

magyarallatvedo

Kutyatámadás miatt halt meg egy idős nő – vádat emeltek az állatok gazdája ellen

Erik

Három megvadult kutya marcangolt halálra egy védtelen lovat, emberre is támadtak – DÖBBENETES KÉPEKKEL

magyarallatvedo