Saját kölykeit elvesztette a mentett kutya, így négy kismacskát vett a gondozásába

Olvasási idő:1 perc

Amikor a vemhes kóbor kutyát bevitték a Sunshine Dog Rescue menhelyre, az arizonai Phoenixben, a gondozók egyből tudták, hogy valami nincs rendben.

A szegény kutya éhezett, és abban a pillanatban beindult nála a szülés, amint betették őt az autóba, hogy állatorvoshoz vigyék. Miután sürgősségi császármetszést hajtottak végre rajta, Georgia felépült, de koraszülött kölykei nem maradtak életben.

Anita Osa, a Sunshine Dog Rescue alapítója elmondta, még soha nem látott olyat, hogy egy kutya a teljes almot elveszítette volna, ezért nem tudta biztosan, hogy segíthetne, de azt tudta, hogy valamit mindenképpen tennie kell, mert Georgia szemmel láthatólag szenvedett.

„A legjobban talán úgy tudnám leírni a helyzetet, hogy kétségbeesett volt”– magyarázta Anita, majd folytatta: „Olyan elszomorító volt látni, ahogy a kicsinyeit keresi. Felszakította a matracot, amire fektettük, és megpróbálta megtalálni a kicsinyeit.”

Anita elkeseredetten kereste a megoldást, és végül a Facebookon kért segítséget. Mivel Georgia teje megjött, megkérdezte, nem tud-e valaki véletlenül árván marad kiskutyákról, amiknek szükségük lehetne egy nevelőanyára. Kölyökkutyákkal senki nem jelentkezett, de négy kiscicának szüksége volt a segítségre és a szeretetre.

„Természetesen bizonytalan voltam. De láttam már olyat, hogy egy állat egy másik faj kicsinyeit veszi a gondjaiba, és arra gondoltam, hogy legrosszabb esetben lesz néhány kiscicám, akiket magamnak kell gondoznom” – mesélte Anita.

Az egyik cica nem élte túl az éjszakát, de a másik három gyorsan fejlődni kezdett, miután megismerkedtek új anyjukkal. Anita lassan, fokozatosan mutatta be a kiscicákat, hagyta, hagyta Georgia megszagolja őket, mielőtt mellé helyezte volna őket az ágyra.

Néhány órán belül a cicák szopni kezdtek, és a változás azonnal érezhetővé vált mindegyik állat hangulatában.

„Elképesztő volt látni, ahogy Georgia szinte azonnal megnyugodott. Azt hiszem, a cicáknak fogalmuk sem volt róla, hogy Georgia egy kutya. A kötelék nagyon erős közöttük. Igazán megdöbbentő látvány: úgy védi azokat a kiscicákat, mintha a saját kölykei lennének”mondta a gondozó.

Ráadásul a Sunshine Dog Rescue már új otthont is talált Georgia és a három kiscica számára.

Az anyáknak szükségük van a kicsinyeikre, a kicsik pedig nem maradhatnak életben szerető szülők nélkül. Elképesztő, de úgy tűnik, az állatok mindig tudják, mi a helyes, és habozás nélkül cselekszenek.

(Forrás: Twice, Fotók: Facebook/Sunshine Dog Rescue)