Magyar Állatvédelem
Image default

Rózsaszín galambot találtak Manhattanben

Olvasási idő:1 perc

Egy borzalmas állapotban lévő, rikító rózsaszín galambot vett észre egy járókelő hétfőn, a manhattani Madison Square parkban – írta meg az ABC7 New York hírportál.

Egy járókelő látta meg a madarat hétfőn a Madison Square parkban, miután észrevette, hogy az élénk színű madár sétálgat. Állatvédők úgy vélik, hogy a Manhattanben talált rózsaszín galambot szándékosan festették be és engedték szabadon.

A galambot meglehetősen rossz állapotban vitték be a Wild Bird Fund nevű nonprofit vadon élő állatok rehabilitációs és oktatási központba az Upper West Side-on. A szervezet szerint a galamb, amelyet Flamingónak neveztek el, még soha nem repült, és valószínűleg egy baromfipiacon vásárolták.

Az állatvédők úgy vélik, hogy a madár a vadonban nem tudna életben maradni, mert nem találna élelmet, nem tud jól repülni és nem tud elmenekülni a ragadozók elől. Mivel pedig élénk, szokatlan színű, még inkább célpont lenne.

„Nem kellene az utcán lennie, nincsenek túlélési képességei, mindenben az emberekre van utalva” – mondta Antonio Sanchez a Wild Bird Fundtól.

A Wild Bird Fund tisztviselői úgy vélik, hogy a galambot szándékosan festették be – valószínűleg nemi hovatartozásának felfedése vagy kísérlet céljából.

„Nem hiszem, hogy valaha is rózsaszín galamb érkezett volna a klinikára, ezért mindannyian nagyon meglepődtünk” – mondta Sanchez. „Őszintén szólva undorodtunk, hogy valaki ilyet tesz.”

A közösségi médiában a következő tanácsokat adták, figyelmeztetve a New York-iakat, hogy ne tegyenek ki más madarakat ugyanilyen kockázatnak:

„PSA: Kérjük, soha ne engedjenek szabadon házi madarakat a vadonba. Sem esküvőkre, temetésekre, ünnepségekre, művészeti projektekre, semmire. (Reméljük, hogy a „ne fessétek be őket” magától értetődő, de…) Éhen fognak halni vagy prédává válnak. Ha lát egy teljesen fehér galambot a vadonban, vagy bármilyen szelíd madarat, amelyik elveszettnek tűnve álldogál, akkor segítségre van szüksége. Kérjük, fogd el a madarat, és vidd el egy hozzád közeli galambmentőhöz vagy állatmenhelyre.”

(Forrás: ABC 7 New York)

 

Magyar Állatvédelem