Magyar Állatvédelem
Image default

Roy, a hős: megtalálta az erdőben az öngyilkosságra készülő nőt

Olvasási idő:1 perc
Még időben sikerült megtalálniuk a salgótarjáni járőröknek azt az asszonyt, aki öngyilkossági szándékkal távozott otthonából a megyeszékhelyen – olvasható a Zsaru Magazin közösségi oldalán.

Július 9-én este érkezett a bejelentés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság (NMRFK) tevékenységirányítási központjába (TIK), hogy egy salgótarjáni nő kötéllel a kezében hagyta el otthonát, valószínűleg öngyilkos akar lenni. A helyszínre elsőként a Salgótarjáni Rendőrkapitányság járőrei érkeztek, majd értesítették a bűnügyi technikai osztály kutyavezetőjét is.

„Készenléti szolgálatot láttam el, amikor este 10 óra körül telefonált a TIK, hogy egy hölgy öngyilkosság szándékkal elindult az erdő felé, és egy fehér kötél vagy kábel van a kezében” – mesélte Béres Péter főtörzszászlós, a NMRFK bűnügyi technikai osztály kutyavezetője.

„Pár perc alatt értünk a helyszínre hétéves, Roy nevű nyomkövető kutyámmal. A hölgy házából egy ruhát kértem, ami alapján el tudtam indítani. Nagyon sötét volt, alig láttunk valamit, de az állat szinte azonnal szagot fogott. Pár száz méter után megállt az erdő szélénél, és befelé nézett. Az ösvényen elindulva, körülbelül 200 méter múlva láttam meg a kötelet, amit a nő felkötött a fára, és a végét fogta. Beszélni kezdtem hozzá, hogy eltérítsem szándékától. Néhány perc alatt sikerült meggyőznöm, és kijött az erdőből. A járőrök, akik időközben odaértek, értesítették a mentőket, akik ellátták a zavart nőt.” – nyilatkozta a hős rendőr.

(Forrás: Zsaru Magazin, fotók: Rendőrség)

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Még tart a regisztráció: minden, amit tudnod kell az Állatvédelmi Témahétről

Marci

Ezzel a kutyával társasjátékozni is lehet, de más trükköket is tud – VIDEÓVAL/KÉPEKKEL

magyarallatvedo

Börtönbe kerül: éheztette és sosem engedte el a kutyáját a láncról

magyarallatvedo