Retteghetnek a bűnözők Ikontól, a szuperebtől

Olvasási idő:1 perc

Ikon, a BRFK nyomkövető kutyája nem először járt túl az utóbbi időben a bűnelkövetők eszén, akik hiába érezték magukat nyeregben több órás előnyüktől, a rendőrkutya szimatán egyszerűen nem tudnak kifogni – a BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán mesélt a nem mindennapi némethuhászról.

Szávity József r. zászlóst kutyájával, Ikonnal egy csepeli helyszínre hívták a nyomozók, ahonnan egy autót loptak el. A rendőrök kiderítették, hogy a tolvajok a lopott gépkocsival nem jutottak messzire, mivel lerobbantak. Az elkövetők ekkor a közelben feltörtek egy másik gépkocsit, és azzal menekültek el. Kollégáink nemsokkal később ezt az autót is megtalálták Dunaharasztiban, és mint kiderült, a tolvajoknak ezzel sem volt nagyobb szerencséjük, mert elakadtak a sárban. A helyszínen törött ásó nyele árulkodott arról, hogy próbálták kiszabadítani az autót, az otthagyott jármű pedig arról, hogy nem sikerült. A rendőrök ekkor vetették be Ikont, akire innen rábízták az elkövetők felkutatását. A helyszínelők időkiesésnek körülbelül tíz órát állapítottak meg, vagyis ennyi idő telt el a bűncselekmény elkövetése, és a rendőrség értesítése között – ismertették az előzmény.

A négylábú kollégának nem okozott kihívást a majd fél napos hátrány, folytatta a gyors rendőri munkát; szinte rögtön szagot fogott és vezetőjét egészen az egyik tolvaj otthonának udvarára vezette. A házban volt nagy meglepetés, amikor az ott lakó férfi meglátta a rendőröket, de hamarosan kiderült, hogy Ikon tökéletes helyre vitte kollégáit.

A férfi még a helyszínen beismerte a bűncselekmény elkövetését, a nyomozók pedig elfogták. Hamarosan társa is rendőrkézre került, őt a csepeli rendőrök egy Pest megyei településen találták meg.

Kiváló négylábú nyomkövetőnket, Ikont és kiképzőjét, Szávity József r. zászlóst Budapest rendőrfőkapitánya, Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy dícséretben és jutalomban részesítette. Ikon természetesen fogára való jutalomban részesült!

Fotó és forrás: BRFK l Budapesti Rendőr-főkapitányság