Magyar Állatvédelem
Image default

“Remélem olvasod ezeket a mondatokat te aberrált barom!” – felakasztottak egy teknőst Győrnél

Olvasási idő:1 perc

Egy horgász vette észre, hogy egy ékszerteknős lóg a fán az Iparcsatorna belső szakaszán. Valaki jó poénnak gondolta az állatkínzást. A pecás mentette meg az állatot az elpusztulástól – számolt be az esetről az Új Szó Nálunk.

Azt nem tudni, hogy került az ékszerteknős az Iparcsatornához, ott ugyanis nincs helye. Ha valaki kifogta a vízből, s utána kínozta meg, az is bicskanyitogató, ha odavitték, s így szabadultak meg tőle, az is állatkínzásnak minősül. Aki megunta, vagy kifogta, elvihette volna az állatkertbe, ott befogadják a kidobott, megunt ékszerteknősöket, a legjobb helye ott lenne.

Elárulom a szadista jellemed nem sikerült kiélni, hiába próbálkoztál vele! Ugyan úgy a vízben van, mint előtte, horog nélkül!

– áll a megmentő horgász üzenetében, melyet az állatkínzónak célzott.

A horgász, aki megtalálta, levágta a kötélről és visszaengedte a vízbe, megmentve ezáltal az életét. 

Ha esetleg a csoportban vagy és jelentkezel, szívesen elmagyarázom neked a normális emberi viselkedést, amire jelen pillanatban alkalmatlan vagy!

– egyéb jókívánságai mellett így invitálta az elkövetőt.

A csoportban lévő etikus horgászok is felháborodásukat fejezték ki az esettel kapcsolatban.

A teknőslógatás egyébként egy hatvan évvel ezelőtti esetet idéz: 1962-ben egy görög teknős kiszökött a győri állatkertből, az erdőben bolyongott. Gyerekek találták meg, megkötözték, egy fáról ledobták, majd le akarták vágni a fejét. Végül egy idős ember kergette el a suhancokat, s talált neki egy fiatal gazdát.

Új Szó Nálunk – magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Kutyaviadal-szervezőkre csaptak le (Videó)

magyarallatvedo

Kisfilmen tekinthetjük meg az állatok szerelmi életének apró gyümölcseit

Marci

6 méter mély vízgyűjtőből mentették meg a kutyust a rendőrök

magyarallatvedo