Magyar Állatvédelem
Image default

Rejtélyes orrszarvú-halálesetek történtek egy német állatkertben

Két nappal egy fiatal hím orrszarvú, Tayo halála után az anyaállatot, Marcitát is holtan találták karámjában pénteken Németországban az erfurti állatkertben, ahol értetlenül állnak a történtek előtt – MTI.

A halálesetek rejtélyét vadon élő és állatkerti állatokkal foglalkozó patológusok próbálják megfejteni. Az állatorvosoknak fogalmuk sincs, mi okozhatta a váratlan és korai pusztulást, idegenkezűségnek sincs nyoma. Az orrszarvúk 20-25 évig élnek, olykor 40 évig is. A 17 éves nőstény orrszarvú, Marcita észrevehetően meggyászolta ugyan halott borját, Tayót, újra és újra szólította azt, de ettől eltekintve úgy tűnt, hogy teljesen rendben van.

„Ritkán fordul elő, hogy ennyire a sötétben tapogatózunk” – mondta Sabine Merz, az állatkert igazgatója. „Derült égből villámcsapás, ráadásul egyszerre kettő” – tette hozzá.

Az anyaállat januárban „ünnepelte” 17. születésnapját, és újra vemhes volt, ez év őszére várták az újabb utódot. A két állat halálával orrszarvú nélkül maradt az erfurti állatkert.

Foto: Redaktion/dpa

Kapcsolódó

Rengeteget javult a halálból megmentett mókus állapota

Marci

A természetvédelmi területek zöme nem jelent védelmet az élővilág számára

magyarallatvedo

Szemetet evett, hogy életben maradjon az utcán, most gazdit keres

Viki