Magyar Állatvédelem
Image default

Rágcsáló love-story: társat kapott az egzotikus patkány a Debreceni Állatkertben

“Párt kapott a tavaly érkezett egzotikus ritkaságunk!” címmel osztotta meg az örömhírt a Debreceni Állatkert Facebook oldalán. 
A bejegyzésből megtudhatjuk, hogy: “Várva várt és jelentős gyűjteményi gyarapodásról adhatunk hírt, miután augusztus 9-én egy fiatal hím luzoni kéregpatkányt fogadtunk a csehországi Ostrava állatkertjéből a faj Európai Törzskönyvi Programjának (EAZA ESB) keretében. A Kisragadozó-kifutósoron már megtekinthető jövevényt a remények szerint elfogadja majd párjának tavaly érkezett nőstényünk, és a közeljövőben a fajmegőrzési programhoz hozzájáruló sikeres szaporulatról is beszámolhatunk.
A Fülöp-szigetek legnagyobb tagjának északi részén endemikus luzoni kéregpatkányt az élőhelyvesztés és az ember-állat konfliktusok mellett az élelmezési célú vadászat is fenyegeti, így szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján. A hazai állatkertek körében igazi ritkaságnak számít, mivel parkunkon kívül kizárólag a Fővárosi Állat- és Növénykertben találkozhattok vele.
Többi lakónkhoz hasonlóan luzoni kéregpatkányaink is várják az önzetlen nevelőszülők jelentkezését. Az örökbefogadás nekik sok-sok örömet, nekünk pedig hatalmas segítséget jelentene.” – írták meg posztjukban az állatkert munkatársai.
(Forrás: Debreceni Állatkert Facebook oldal)
Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Kiderült, hogy a kutyák is tisztelik az időseket

magyarallatvedo

Fővárosi Állatkert: Zaki lett a kis zebracsikó neve

magyarallatvedo

Nem kínozzák többé a bikákat egy mexikói államban: tilos lett a viadalszervezés

Marci