Magyar Állatvédelem
Image default

Ráfagyott a sár és az ürülék a Nyergesújfalun tartott kutyára

Olvasási idő:1 perc

Hetente egyszer kapott enni és inni az a kutya, amelyet végül az állatvédők mentettek meg. Akkor sem a gazdája adott neki, hanem a szomszéd. Egész évben ki volt kötve, télen a sár és az ürülék is ráfagyott a nagy hidegben. A gazdáját most egy év öt hónap felfüggesztett börtönre ítélték, és indítványozták, hogy öt évig ne tarthasson kutyát – írja az Origo.hu.

A nő pedig az állatot nem olttatta be veszettség ellen, nem rakatott bele chippet, és télen-nyáron egy fedetlen helyen tartotta.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Volt, hogy a kutya bundájára a nagy hidegben ráfagyott a sár és az ürülék, és a farkát sem tudta megmozdítani.[/perfectpullquote]

A kutya csak akkor kapott enni és inni, amikor a szomszéd hetente egyszer kiment a telekre. Egy idő után a közel 60 centis kutya a normális 28-32 kiló helyett,már csupán 20 kiló volt.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Amikor az állatvédők elvitték, már ki volt hűlve, csak az orvosi ellátásnak köszönhetően maradhatott életben.[/perfectpullquote]

Amikor a kutyát elvitték, a nő nem volt otthon, és akkor sem ment érte, amikor az egészről értesült.

A kegyetlen gazdát egy év öt hónapra ítélték állatkínzás miatt, és indítványozták, hogy öt évig ne tarthasson kutyát.

Origo.hu nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Hihetetlen fájdalmakat élt át az éhező, sebesült kutya mielőtt az állatvédők és a rendőrök megmentették

Eszti_mav

Nyugodtan szórja szét a vadtetemeket – Pécelen ez is belefér

magyarallatvedo

Nyúlketrecben tartotta kutyáját az állatkínzó

magyarallatvedo