Puskás Peti: Kötelezővé tenném az ivartalanítást!

Olvasási idő:1 perc

A népszerű énekesről hosszú ideje tudni, hogy szívén viseli az állatok sorsát, feleségével, Dallos Bogival rendszeresen vesznek részt állatmentésekben és hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra. Puskás Peti ezúttal az ivartalanítás mellett emelt szót Facebook oldalán.

Nemrég ivartalanították Puskás Peti és Dallos Bogi kutyáját, Mimókát, aki mögött nehéz hetek állnak. Puskás Peti szerint azonban ez így van rendjén. Sőt! Facebook oldalán kijelentette:

lenne beleszólása, biztos, hogy kötelezővé tenné az ivartalanítást, kivéve, ha képesített tenyésztőről van szó.

“Mert lehet szomorkodni, hogy jaj beleszólunk a természetes alakulásába a dolgoknak, de az már akkor megtörtént, amikor háziasítottuk a kutya elődjét…most pedig látva a kutyamentő csoportok tucatjainak napi kihívásait, soha nem is fog megszűnni, amíg dobálják ki az emberek az almokat az útszélére, verik fejbe az újszülötteket, vagy ajándékozzák el teljesen ismeretleneknek a kiskutyákat, csak szabaduljanak meg tőlük, legfeljebb utcára kerülnek és majd elaltatják őket a sintértelepen” – magyarázza, hozzátéve,

amíg nem lesz kötelező az ivartalanítás, szerinte marad a mókuskerék.

Kiemelte azt is, hogy bár kutyája ivartalanítva lett, boldog életet él és törődnek vele amennyit csak lehet. Megjegyezte, az ivartalanítás a cicák esetében is ugyanilyen fontos lenne.

Fotók: Puskás Peti Facebook oldala

magyarallatvedelem.hu