Magyar Állatvédelem
Image default

Pizzát lopott a kölyökkutya, állatorvosi segítség nélkül bele is pusztulhatott volna

Olvasási idő:1 perc

Az őt kezelő állatorvos nem győzi hangsúlyozni, hogy az élesztővel készített nyers tészták megölhetik a kutyákat – írja a Szeretlek Magyarország.

Kis híján egy kutya életébe került az, hogy pizzát evett. Az állatorvosok arra figyelmeztetnek, hogy akár végzetes is lehet mindez egy eb számára – írja a Daily Star.

A gazdái természetesen nem szándékosan etették pizzával a Mabel névre hallgató kölyökkutyát: éppen az új, kerti pizzasütőjüket akarták kipróbálni, amikor a kiskutyának sikerült elcsennie egy darabot a még nyers pizzatésztából. A felelős gazdik elővigyázatosságból azonnal az állatorvoshoz vitték a kölyköt, ahol kiderült: nagyon jól tették, az eb ugyanis könnyen elpusztulhatott volna segítség nélkül.

Az élesztővel kelesztett pizzatészta ugyanis a kutyák gyomrában tovább kelhet, ami egy súlyos állapothoz, a bélcsavarodáshoz vezethet. Emellett az élesztő erjedése során ráadásul alkohol és szén-dioxid szabadul fel, ami mérgezéssel járhat a kutyák esetében.

Az állatot kezelő orvosi csapat egyik tagja azt nyilatkozta a lapnak, hogy a lehető legjobb döntést hozták a gazdik, anélkül már lehet nem élne a kutya. Felhívja a figyelmet, hogy az élesztőt tartalmazó nyers tészták – akár kis mennyiségben is – nagyon károsak lehetnek a kutyák számára.

“Az már biztos, hogy ez volt életünk legdrágább pizzája, de a lényeg: Mabel már jól van”

– nyilatkozták a gazdik, akik még aznap éjjel hazahozhatták az állatot az életmentő beavatkozás után.

Szeretlek Magyarország nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Jelentkezett a rendőrségen az elkóborolt angol mentőkutya

Erik

Kóbor kutyának álcázva próbálják a britek visszaadni a menhelyeknek a karantén alatt beszerzett állatokat

magyarallatvedo

Hatalmas, közel két és fél méteres harcsát fogtak a horgászok, pedig most először “kuttyogattak” életükben

Erik