Magyar Állatvédelem
Image default

Pizzát lopott a kölyökkutya, állatorvosi segítség nélkül bele is pusztulhatott volna

Olvasási idő:1 perc

Az őt kezelő állatorvos nem győzi hangsúlyozni, hogy az élesztővel készített nyers tészták megölhetik a kutyákat – írja a Szeretlek Magyarország.

Kis híján egy kutya életébe került az, hogy pizzát evett. Az állatorvosok arra figyelmeztetnek, hogy akár végzetes is lehet mindez egy eb számára – írja a Daily Star.

A gazdái természetesen nem szándékosan etették pizzával a Mabel névre hallgató kölyökkutyát: éppen az új, kerti pizzasütőjüket akarták kipróbálni, amikor a kiskutyának sikerült elcsennie egy darabot a még nyers pizzatésztából. A felelős gazdik elővigyázatosságból azonnal az állatorvoshoz vitték a kölyköt, ahol kiderült: nagyon jól tették, az eb ugyanis könnyen elpusztulhatott volna segítség nélkül.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az élesztővel kelesztett pizzatészta ugyanis a kutyák gyomrában tovább kelhet, ami egy súlyos állapothoz, a bélcsavarodáshoz vezethet. Emellett az élesztő erjedése során ráadásul alkohol és szén-dioxid szabadul fel, ami mérgezéssel járhat a kutyák esetében.[/perfectpullquote]

Az állatot kezelő orvosi csapat egyik tagja azt nyilatkozta a lapnak, hogy a lehető legjobb döntést hozták a gazdik, anélkül már lehet nem élne a kutya. Felhívja a figyelmet, hogy az élesztőt tartalmazó nyers tészták – akár kis mennyiségben is – nagyon károsak lehetnek a kutyák számára.

[perfectpullquote align=”full” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]„Az már biztos, hogy ez volt életünk legdrágább pizzája, de a lényeg: Mabel már jól van”[/perfectpullquote]

– nyilatkozták a gazdik, akik még aznap éjjel hazahozhatták az állatot az életmentő beavatkozás után.

Szeretlek Magyarország nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Az edelényi polgármester szerint még több kutyát kell elaltatni!

magyarallatvedo

Elveszett kutya miatt derült ki a ceglédi gyilkosság – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Videón, ahogy ököllel üti kutyáját egy férfi

magyarallatvedo