Magyar Állatvédelem
Image default

PCAS napló: Egy állatvédő átlagos napja

Olvasási idő:1 perc

Az állatvédők élete nem csak játék és cuki kiskutyák simogatása, ahogy sokan elképzelik. Bizony, az állatmentés kemény munka. A legkeményebbek egyike. Nem csak fizikailag, de lelkileg is nagyon megterhelő.

Az ő mindennapjaikba ad rendszeresen betekintést a PCAS Állatmentő Egyesület. Az alábbi beszámolójuk “csak” egy átlagos nap…:

Hajnal 5-re estünk haza, sajnos később tudtunk indulni, mert Mirabell életéért küzdöttünk, de sajnos elvesztettük.

Késő estére viszont mind a 20 mentett kutya célba ért, közben további gyepmesteri telepekre bekerülők sorsát próbáljuk helyre hozni nagy erőfeszítésekkel. Nagyon sokra les a halál és számunkra ez elfogadhatatlan és feladhatatlan a harc az életük megmentéséért. Kidobott kölykök, öreg állatok, leadott ex “családi kedvencek”, van itt minden. Nagyon sok állatot az elszegényedésre hivatkozva akarnak gondozásunkra bízni …..

Lassan mi állatvédők már Magyarország állattartóinak több mint a felének az állatait és azok szaporulatait próbáljuk gondozni, gyógyíttattni, boldoggá tenni és élhető jövőt biztosítani nekik az eredeti gazdájuk helyett….. Elgondolkodtató….

A feladat már rég túlnőtt rajtunk és többszörös mennyiségű állat vár segítségre, mint amennyit fizikailag és anyagilag elbír a magyar állatvédelem, mi mégsem tudjuk feladni és egy egyszerű vállrándítással hagyni, hogy a felesleget folyamatosan legyilkolják!

Akit csak tudunk kirántunk ebből a halál örvényből. Sok állatbarát önkéntesünk jelenleg is megfeszített tempóban dolgozik az online csapatunkban, hogy minél többen kaphassanak esélyt.

Dezi műtéti költsége, ahogy azt sejtettük is nem jött össze, de sebaj ezt is megoldjuk. Dezit ma kihozzuk a kórházból és megkezdődik a rehabilitációja a családja teljes együttműködésével. Még teljesen béna és vizeletet sem ürít magától, de küzdeni fogunk, hogy lábra álljon.

Köszönjük mindenkinek aki támogatja állatmentő munkánkat és köszönjük az eddigi utalásokat is! Köszönjük a Várdai Tücsinek és támogatóinak is a gyűjtést. Abból kifizetjük Dézike operációját!

Köszönjük mindenkinek aki gondolt ránk és mentett állatainkra! Még mindig várjuk a válságstábunkba a jelentkezőket!


Ha teheted, támogasd munkájukat:

Bankszámlaszám: PCAS Állatmentő Egyesület 68800099-11083030-00000000

Euro számlaszám: PCAS Állatmentő Egyesület HU39 12042816-01665254-00200005

Kapcsolódó

Széttéptek egy egész birkanyájat Somogy megyében

magyarallatvedo

Macskája nyávogása mentette meg egy 83 éves nő életét

magyarallatvedo

Nemzeti hős lett a grúz forgalomirányító kutyából – videóval

magyarallatvedo