Magyar Állatvédelem
Image default

Partra vetett delfinek megmentésén ügyködnek Új-Zélandon

Negyven, az apály miatt szárazra került hosszúszárnyú gömbölyűfejű delfin életben tartásán dolgoznak Új-Zéland parjainál. A mentésen dolgozók azt remélik, hogy a dagállyal a delfineknek esélyük lesz visszaúszni a mélyebb vizekre – írja a 444.hu.

A Déli-szigeten, Farewell Spitnél 49 delfin vetődött partra. Mire hétfőn reggel észrevették őket, 9 delfin már elpusztult. A maradék életben tartásán 65 természetvédelmi őr és sok önkéntes dolgozott. Folyamatosan hűtik és nedvesítik a delfinek testét.

A Farewell Spit homokos partjánál, amely a Tasmán-tengerbe nyúlik, már korábban is előfordult ilyen tömeges partravetődés. A helyet “delfincsapdának is hívják”, mivel a delfinek nehezen tudnak kikeveredni a hosszan elnyúló, enyhén lejtő partvonal fogságából, ha egyszer véletlenül odavetődtek. Négy évvel ezelőtt több mint 650 gömbölyűfejű delfin rekedt Farewell Spit sekély vizében két tömeges partravetődés alkalmával. Több mint 350 állat elpusztult, mintegy 300 példányt sikerült megmenteni.

Több elmélet is született arról, hogy miért vetődnek partra a delfinek: vannak, akik azzal magyarázzák, hogy zsákmányra vadászva kerülnek túl közel a parthoz, mások szerint a csapat sérült tagját védik vagy maguk a delfinek menekülnek egy ragadozó elől.

MTI, 444.hu nyomán magyarallatvedelem.hu, Fotó: MARTY MELVILLE/AFP

Kapcsolódó

Elpusztult Európa legöregebb hím zsiráfja, 28 éves volt + VIDEÓ

magyarallatvedo

Drasztikusan csökken a sünök száma, főleg a vidéki állatok járnak rosszul

Marci

Szívbemarkoló jelenet a baleset helyszínén: sírva várja elhunyt gazdáját a kis tacskó

magyarallatvedo