Magyar Állatvédelem
Image default

Óvatosan az utakon – Őzek miatt ütközött a vonatnak egy asszony

Olvasási idő:1 perc

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy asszony ellen, aki figyelmetlenségből adódóan nekiütközött egy személyvonatnak.

A vád szerint a hajdúnánási asszony 2022. május 7-én, 16 óra 26 perckor személygépkocsival közlekedett Polgár felől Hajdúnánás irányába. Borult idő volt, de még természetes, nappali fényviszonyok uralkodtak, gyér volt a forgalom, az úttest pedig kátyús, töredezett. Hajdúnánáshoz közeledve az utat vasúti sínpár keresztezi. A fénysorompó tilos jelzést mutatott, ezt azonban nem vette észre a vádlott, mivel figyelmét az út melletti erdősávból előbukkanó őzek elterelték. Az asszony egyenletes tempóban haladt a vasút-közút kereszteződéséhez, amikor észrevette a 60 km/h sebességgel áthaladó személyvonatot és vészfékezés ellenére nekiütközött a szerelvény utolsó kocsijának.

A vonaton kétfős személyzet és 22 utas tartózkodott, a baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban a cselekmény veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát.

A hajdúnánási asszony a vasúttársaság sértettnek több mint fél millió forint kárt okozott, melynek megtérítését kérte a sértett képviselője a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon folyó nyomozás során.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján az elkövetőt határozott időre tiltsa el a „B” kategóriájú közúti járművek vezetésétől, míg a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását utasítsa egyéb törvényes útra.

(VIA)

Fotó: illusztráció

Kapcsolódó

Vonulási csúcs: 6600 darumadár éjszakázott Kardoskúton

magyarallatvedo

Gólyafészektartó csere Nagyivánban

magyarallatvedo

Az állatorvosi kamara szerint etikai vétségét követett el Hadházy Ákos

magyarallatvedo