Öt kutya támadott meg egy kislányt Miskolcon

Sajnálatos kutyatámadás történt kedden reggel Miskolcon, amelynél csak az eset szemtanúja, az iskolai portás lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj – tette közzé a szomorú hírt a BOON.

Kedden reggel Miskolcon, a Sétány utcán az iskolába ment a tízéves kislány, akire rárontott öt kutya. Információink szerint az intézmény portása szemtanúja volt a támadásnak és azonnal a gyermek segítségére sietett. Szerencsére sikerült elzavarnia az ebeket, majd a kislányt azonnal bevitte az épületbe és segítséget kért. Úgy tudjuk, a gyereket a kezén és a lábán marta meg az öt eb közül az egyik. A kislányt a helyszíni ellátása után kórházba szállították, de szerencsére nincs súlyos, maradandó sérülése.

Érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányságon megerősítették a támadás tényét, a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrse nyomoz az ügyben, melynek során az elsődleges adatok szerint nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a gyermek. Úgy tudjuk helyszíni információk alapján, hogy nem kóbor kutyákról van szó, hanem az állatok egy közeli területről szabadultak ki, így vélhetően felelőse is lesz az esetnek.

magyarallatvedelem.hu, fotó illusztráció: shutterstock