Magyar Állatvédelem
Image default

Összefogással kapcsolták le az állatkínzót Budapesten

A karácsony arról (is) szól, hogy jobbá tegyük egymás életét, ha percekre, ha órákra, ha hosszabb távra. Az újpesti rendőrök megtették ezt, közvetlenül az ünnepek előtt adtak esélyt egy, illetve két jobb életre: kiskutyákat mentettek ki bántalmazó közegükből, és helyezték el őket biztonságos környezetbe -számol be az esetről a BRFK.

A IV. Kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai egy jóérzésű állampolgár bejelentése nyomán kerekedtek fel ebeket menteni december 21-én.

A tanú videofelvétellel kiegészített beszámolóján látszott, amint egy középkorú nő az utcán, egy ház falánál ütlegel két kistermetű kutyát, mozdulatai hevessége, az egész szituáció atmoszférája egyértelműen arra engedett következtetni, hogy a fizikai feddés jócskán túlmegy az egészséges mértékű rendszabályozás határain.

A bejelentő elmondta, hogy nem az első eset, amikor rajtakapta a nőt, amint az agresszívan viszonyul a kutyákhoz, ezért a rendőrök úgy döntöttek: ebben a formában nem mehet tovább az állattartás.

A helyszínre kérték az Állatmentő Liga szakembereit, akik gondjaikba vitték, és átmeneti szálláshelyre fuvarozták a megszeppent blökiket, a videón látható 48 éves nőt kihallgatásra előállították a kerületi kapitányságra.

Állatkínzás bűntett ügyében indult nyomozás, a bántalmazás mértékét igazságügyi szakértő fogja megállapítani.

Az esetről készült videófelvétel IDE kattintva tekinthető meg.

Kapcsolódó

Nemsokára megértjük mit mondanak az állatok

magyarallatvedo

Megmentette az ablakból kizuhanó kutyát a hős nő – VIDEÓ

Marci

Hat méter mély kútból mentették meg a birkát a tűzoltók

Marci