Magyar Állatvédelem
Image default

Örömteli hír a nagymacskákról: Csaknem háromszorosára nőtt a tigrisek száma 2009 óta Nepálban

Csaknem háromszorosára – 121-ről 355-re – nőtt a tigrisek száma Nepálban 2009 óta – közölte a katmandui kormány pénteken a tigrisvilágnap alkalmából. A legutóbbi, 2018-as számlálás óta 120-szal emelkedett a himalájai országban élő bengáli tigrisek, más néven királytigrisek száma. – hívta fel a figyelmet az örömteli hírre a zoozoo.hu híroldal. 

A portál bejegyzése szerint a nemzeti parkokért és természetvédelemért felelős állami hivatal a kormány és a lakosság által a faj megőrzésére közösen tett erőfeszítések eredményének tulajdonította a tigrisek szaporodását. Hangsúlyozták, hogy ezzel az eredménnyel Nepál a maga részéről túlteljesítette a 2010-es szentpétervári tigriscsúcs célkitűzését, amely globálisan a tigrispopuláció megduplázását irányozta elő 2022-ig.

A növekvő állomány miatt ugyanakkor – a Kathmandu Post című lap szerint – az elmúlt három évben 62 ember életét oltották ki tigrisek Nepálban.

 

A közösségi erdőhasználók országos szövetségének (FECOFUN) aktivistája, Thakur Bhandari szerint a kormány “a számok bűvöletében élve” nem veszi figyelembe a nepáli erdők befogadóképességét, és az elmaradott körülmények között élő, szegény lakosságcsoportokkal fizetteti meg a tigrispopuláció növekedésének árát.

Természetvédők 3900-ra becsülik a vadon élő tigrisek számát a világon. – emlékeztetett a zoozoo.hu.

 

(Forrás: zoozoo.hu, Fotó: Pexels)

 

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Guinness-rekorder lett David Attenborough

magyarallatvedo

Megsüketülnek a víz alatti zajtól a teknősök

magyarallatvedo

Nyakunkon az ősz: Megérkeztek a nagy pólingok

Erik