Magyar Állatvédelem
Image default

Örömhír a kutyásoknak: nem lesz Pécsett szilveszteri tűzijáték

Olvasási idő:1 perc

A pécsieket kérdezték, a pécsiek döntöttek.

Örömmel újságolta közösségi oldalán Péterffy Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, hogy megvan a szavazás eredménye, nem lesz 2022 szilveszterén tűzijáték, helyette az erre szánt összegből inkább a közösség legnehezebb sorsú tagjai kapnak tűzifát.

Az online voksoláson több mint 11 ezer pécsi vett részt, a kérdés érthető módon megmozgatta az ott élőket.

A pécsi közösség tagjai ismét szociális érzékenységükről adtak tanúbizonyságot. A szavazatok kétharmada, csaknem 7500 voks arra érkezett, hogy tűzijáték helyett tűzifára költsön inkább a város. A szavazók egyharmada, 3700 pécsi a hagyományos tűzijáték mellett tette le a garast.

Természetesen vállalásomhoz híven végre fogom hajtani a többség akaratát, és tűzijáték helyett tűzifára fordítjuk az évvégi látványosságra szánt összeget.

– áll a polgármester posztjában.

Tavaly 210 pécsi család kapott egyenként másfél köbméter tűzifát a város önkormányzatának szociális keretéből. Idén már bővítették ezt a keretet, és azt tervezik, hogy 250 családot látnak el tűzrevalóval egy bővített, 10,5 millió forintos keretből.

Miután az árajánlatok alapján tűzijátékra nettó 3 millió forintot költött volna a város, a pécsiek akarata értelmében ezzel tovább növelik az idei keretet. Az így 13,5 millió forintosra növelt keretből immár mintegy 300 pécsi családot juttathatnak tűzifához a leghidegebb hónapokban.

A családok mellett ennek a hírnek a pécsi kutyatartó gazdik is nagyon örülnek, hiszen az év utolsó napján tartott tűzijáték igen sok állattartónak okoz álmatlan éjszakát, hiszen sok kis kedvenc retteg a durrogtatásoktól.

Gratulálunk Pécs, ez példamutató és nemes cselekedet!

Kapcsolódó

Téli szállására terelték a gulyát a Tisza-árteréből – FOTÓKKAL

magyarallatvedo

Acélhurokkal ejtett el egy dámszarvast az orvvadász Kadarkútnál

Marci

Megkezdődött a túzokdürgés

magyarallatvedo