Magyar Állatvédelem
Image default

Óriáskígyót akart felcsempészni a repülőgépre egy amerikai nő

Olvasási idő:1 perc
Ismét élő állatot talált a poggyászban a biztonsági szolgálat egy amerikai reptéren, ezúttal egy óriáskígyó került elő egy kisebb táskából.

Az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hivatala (TSA) magyar idő szerint szombat reggel a floridai Tampa nemzetközi repülőteréről tett közzé egy bejegyzést, amelyben beszámolt a meghökkentő felfedezésről – számolt be róla a CNN.

Az eset december 15-én történt. Az 1,2 méter hosszú hüllőt a repülőtéri röntgen segítségével szúrták ki az ellenőrök egy kisebb poggyászban, amelynek a gazdáját azonnal értesítették.

A nő a reptéri biztonsági tisztnek azt mondta, hogy azért van nála Bartholomew nevű kígyója, mert érzelmileg nagyon támogatja a háziállat, ezért fontos neki. Az alkalmazottak azonnal értesítették a légitársaságot, akik azt mondták, hogy a kígyót nem engedik be az utastérbe – írta meg a Daily Mail.

Bár furcsa és meghökkentő, ha valaki élő állatot akar felcsempészni a repülőgépre (tudva azt, hogy a röntgentkamerák valószínűleg kiszúrják majd az állatot), nem ez az első eset, mikor kígyót akar valaki magával vinni a repülőre. Pár hónapja egy Tampa International járatra szállt fel valaki az állatával együtt. Akkor vették csak észre, mikor a gép már leszálláshoz készülődött. Ezt követően a társaság közölte, hogy bár „nincs súly- vagy fajtakorlátozás a házi kedvencekre”, de csak macskák és kutyák engedélyezettek a repülőgépén.

Amerikában az utasok mostanság nem igazán hajlandók pluszköltséget vállalni az állatok szállításáért, az utóbbi hónapokban ugyanis kutyát és macskát is találtak a feladott poggyászok mélyén.

(Forrás: SzM.hu/Hirado.hu)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

2023-ra jönnek a vegán BMW-k

magyarallatvedo

Pusztai macskák születtek Budapesten

magyarallatvedo

“Az állatoknak is vannak jogaik, vigyázzunk rájuk!” – Magyar Rendőrség

Marci