Önfeledten pancsol családjával Samu, a kiselefánt – VIDEÓ

Samu, az egyéves kiselefánt imádja a pancsolást. Időnként anyukájával, Angele-lel, de legtöbbször a „nagytesóval”, Arunnal veti magát a hűs habok közé. A fürdőzés része az is, hogy homokot szórnak magukra, ami afféle bőrradírként működik – számolt be az ormányosok pancsolási szokásairól a Fővárosi Állatkert.

Samu, a kiselefánt, akinek nemrég ünnepelték első születésnapját, tavalyi bemutatkozása óta az Állatkert legnépszerűbb lakója. Nemcsak nagyon aranyos, hanem különösen izgalmas megfigyelni a családtagjaival való kapcsolatát, akár a medence használatával kapcsolatban is.

Az ifjú ormányos – ahogy az elefántok általában – nagyon szeret fürdeni. Időnként anyukájával, Angele-lel együtt merül el a hűs habok között, ám a legtöbbször inkább a bátyjával, Arunnal bolondoznak a vízben. Önfeledten játszanak ilyenkor, s a nagyobb, kora és mérete miatt természetesen erőfölényben lévő báty igazi jó testérként hagyja érvényesülni öcsikéjét.

A pancsoláshoz kapcsolódik az is, hogy az elefántok, miután kijönnek a partra, gyakran homokot szórnak a nedves bőrükre, ami ilyenkor – egyfajta bőrradírként – segít az elhalt hámsejtek eltávolításában. A pancsoló elefántok láthatók a legújabb kisfilmben is, amelynek közzétételével egyúttal az állatkerti nyári vakációt is megnyitotta az intézmény.

(Forrás, Fotó: zoobudapest)

magyarallatvedelem.hu