Magyar Állatvédelem
Image default

Ebben az országban ingyen vonatozhatsz a kutyáddal a nyáron

Olvasási idő:1 perc

Olaszország legnagyobb vasúttársasága ingyenessé teszi a kutyák szállítását idén nyáron.

A Trenitalia, Olaszország első számú vasúttársasága a közelmúltban bejelentette, hogy a házi kedvencek, így a kutyák és macskák szállításáért nem kell fizetni a következő néhány hónapban. Van azonban néhány kitétel: az állatnak el kell férnie egy maximum 70x30x50 centiméteres hordozóban.

A kis kedvenceknek az utazás teljes ideje alatt a a hordozóban kell lennie, egy utas pedig egy kisállatot hozhat csak magával.

Az ajánlat a Trenitalia Freccia e Intercity vonatokon történő utazásokra érvényes, első és másodosztályon, valamint Executive, Business, Premium és Standard jegyekkel.

A tájékoztatás szerint az akció 2022. szeptember 15-ig tart.

A nagyobb kutyák esetében kisállat jegyet kell vásárolni, az állatokat pórázon kell tartani, szájkosarat szükséges rájuk adni. A nagytestű kutyusok azonban nem szállíthatók sem az Executive, sem pedig a Prémium osztályokon, a regionális vonatokon pedig hétfőtől péntekig reggel 7 és 9 óra között sem utazhatnak.

Szintén ingyenesen lehet szállítani öt kilónál könnyebb testsúlyú kutyákat az Italo vasúttársaság járatain, ennél a társaságnál szintén szükséges jegyet váltani a nagyobb testű kutyák számára.

Mindkét társaság kér törzskönyvet és egészségügyi füzetet a kutyák utaztatásakor, a külföldi állampolgárok kedvencei esetében pedig állatútlevél használata szükséges.

(Forrás: Euronews, fotók: Canva)

Kapcsolódó

Három labrador mentett ki 14 embert a vízből egy olasz strandon

Marci

Hetventonnás bálnatetemet emeltek ki a Földközi-tengerből

magyarallatvedo

Vonatozás kutyával – itt vannak az utazási szabályok

Viki