Image default

Ő itt Stuckie a mumifikálódottt kutya – IGAZ VAGY HAMIS?

Olvasási idő:1 perc

Egy a Facebookon megosztott posztban három képen egy fa törzsének keresztmetszete látható, melyeken a törzs belsejében egy olyan kutya feje látható, amelynek fogai kilátszanak.

Ha már az őrült dolgokról beszélünk… ezt a mumifikálódott vadászkutyát egy fa BELSEJÉBEN találták 28 láb magasan a földtől Georgia államban” – áll a poszt feliratában. “A tudósok szerint ez körülbelül ötven-száz évvel ezelőtt történt… egy mosómedvét vagy mókust üldözött a fára, felmászott a belsejébe, és ott ragadt“.

A poszt közzététele óta több mint 84 ezerszer osztották meg. E poszt más, nemrégiben megjelent változatai is több ezer megosztást gyűjtöttek össze. Néhány felhasználó kételkedett a kép hitelességében.

 

  • Király, de őszintén szólva szerintem bogarak dögönyözték volna a maradványokat” – kommentálta valaki.
  • Ne higgy neki….” – írta egy másik személy.
A képen látható kutyát “Stuckie” néven ismerik. A Southern Forest World honlapja szerint a Georgia Kraft Corp. favágói találták meg.

A múzeumban a Stuckie melletti leírás szerint a favágók 1980-ban találták a kutyát, amikor egy gesztenyetölgyet vágtak kétméteres rönkökbe. Stuckie négyéves volt, amikor elakadt, valószínűleg egy állat üldözése közben – mondta Bertha Dixon múzeumigazgató a Newsweeknek. És Stuckie-t valóban körülbelül 8.5 méter magasan találták meg a fán, ahogy a Facebook-poszt állítja, mondta Dixon a USA TODAY-nek.

A múzeum kiállítása szerint Stuckie körülbelül 20 éve volt a fa belsejében, amikor megtalálták, a teste természetes módon konzerválódott.

Az üreges fában kéményhatás lépett fel, ami felfelé irányuló léghuzatot eredményezett” – olvasható a kiállítás leírásában. “Ennek hatására az elpusztult állat szaga elszállt, ami egyébként vonzotta volna a rovarokat és más, állatokkal táplálkozó élőlényeket“.

Ebben a videóban be is mutatják Stuckie-t (00:23-tól):

A Newsweeknek korábban nyilatkozó Kristina Killgrove, az Észak-Karolinai Egyetem Chapel Hill-i antropológia professzorának egykori adjunktusa bővebben is kifejtette, milyen kedvező körülmények tették lehetővé, hogy a test szinte érintetlen maradt. Killgrove szerint “a gesztenyetölgyek tannint tartalmaznak, ami egy természetes nedvszívó, egyfajta szárítószer. Az alacsony nedvesség megállította a mikrobiális tevékenységet, amely lehetővé tette volna Stuckie maradványainak bomlását.”

Értékelés: Igaz

A kutatások alapján igaz az az állítás, miszerint a képeken egy mumifikálódott vadászkutya látható egy fa belsejében. A kutyát 1980-ban fakitermelők fedezték fel. Egy georgiai erdészeti múzeumban van kiállítva.

USA Today – Magyar Állatvédelem

Related posts

Laktanyaőrzésben az élen jár Flórián, a berettyóújfalui tűzoltók kutyája

Marci

Egy kutya lőtt gólt egy focimeccsen – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

Egy kislány mentette meg a sérült gólyát

Marci