Magyar Állatvédelem
Image default

Nyugdíjba vonul Feco, a hős magyar vizsla

Nyugdíjba vonul Feco, az Amerikai Egyesült Államok talán legismertebb  magyar vizslája. Pénteken, több mint 8 év szolgálat után vonul vissza a Parti Őrség kötelékeiből, hogy jól megérdemelt nyugdíjas éveit szerető családja körében tölthesse.

A most 9 éves magyar vizslát a San Francisco-i Alameda bázison búcsúztatták tengerésztársai, akikkel számos bevetésen vett részt szolgálati ideje alatt. Kétlábú társa, Cory Sumner törzszászlós a búcsú ceremónián kiemelte, hogy Feco hosszú karrierje alatt emberéletek százezreit védelmezte nagy horderejű rendezvények, összejövetelek, ünnepségek során. Számos esetben biztosította államfők és a magas rangú igazságszolgáltatási, diplomáciai szervezetek tagjainak konvojait. Több ízben teljesített szolgálatot olyan kiemelt amerikai sporteseményeken, mint például a Super Bowl.

A Parti Őrség kötelékeiben szolgálatot teljesítő bombakereső kutyák hosszú, több hónapos kiképzésben részesülnek mielőtt állandó felvezetőjük oldalán munkába állnának. Feco ez idő alatt 25 olyan szagot tanult meg felismerni és jelezni, amik potenciálisan fenyegetést jelenthetnek a nyilvánosság számára. Hűséges szolgálatainak elismeréseként egyébként Feco az idei év elején Washingtonban megkapta a „Háborúban és a békében szolgáló állatok” kitüntetést is.

(Forrás: U.S. Coast Guard Auxiliary Golden Gate – Flotilla 1-2 Facebook, Kép: Maria Goodavage)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

„Az örökbefogadott kutyák sokat változnak, csak szeretet és türelem kell, semmi más” – Bebe

Marci

A Kijevi állatkert állatait nem sikerült evakuálni, így a személyzet odaköltözött

magyarallatvedo

MME: jelentősen csökkent a Magyarországon telelő erdei fülesbaglyok száma

Marci