Magyar Állatvédelem
Image default

Nőstény lett a hím pandából Hollandiában

Alaposan meglepte egy holland állatkert dolgozóit, amikor kiderült, hogy az állatkertben két éve született panda nem hím, hanem nőstény.

José Kok, az ouwehandsi állatkert igazgatója csütörtökön a holland televízióban számolt be a különös esetről. Mint felidézte, Fan Hszing 2020-ban született természetes úton az állatkertben élő óriáspandapártól.

Néhány hónappal születése után egy rövid vizsgálaton esett át érzéstelenítés nélkül, mert az állatorvosok nem akarták, hogy túl sokáig távol legyen az anyjától, márpedig a kis pandák nemét nem egyszerű megállapítani.

A nemi hovatartozás kérdését most egy érzéstelenítéssel végzett rutin egészségügyi vizsgálat alkalmával tisztázták véglegesen.

Fan Hszing az első Hollandiában született óriáspanda. Nevét közönségszavazás útján a holland festőről, Vincent van Gogh-ról kapta, a Fan ugyanis a Fan Kao rövidítése, ami kínaiul a művészre utal.

Mivel hím bocsként kezelték, gondoskodtak róla, hogy hátsó lábai kellőképpen megerősödjenek. Ez ugyanis a párzás folyamatához fontos a hímeknél.

Az Utrecht tartományban található állatkert igazgatója a tévéműsorban viccelődve meg is említette, hogy ennek a nőstény pandának erős hátsó lábai lesznek.

Fang Hszing a nemzetközi tenyésztési program menetrendje szerint négyéves korában visszakerül Kínába, ahonnan szüleit, Vu Vent és Hszing Ját 2017-ben 15 évre adták kölcsön Hollandiának.

MTI – AFP

Kapcsolódó

Vicces hangot adnak ki a lovak, ha boldogok – VIDEÓVAL

magyarallatvedo

A világ legkisebb pingvinjeinek százai haltak éhen Új-Zélandon

Viki

Európában újjászületett egy több száz éve kihalt madárfaj

magyarallatvedo