Magyar Állatvédelem
Image default

New York is betiltja az állatokon tesztelt kozmetikumokat

Olvasási idő:1 perc

A Kathy Hochul kormányzó által csütörtök este  jóváhagyott intézkedés értelmében New Yorkban betiltják az állatkísérleteket alkalmazó kozmetikumokat .

Az állatkísérleteket alkalmazó kozmetikumok gyártása is tilos lesz az új törvény értelmében, amely január 1-jén lép életbe.

Az intézkedés az állatvédők évek óta tartó felháborodása után született, akik ellenezték az állatkísérleteket az iparágban. Az rendeletet nem sokkal az után fogadták el, hogy Hochul jóváhagyta a kutyák, macskák és nyulak kiskereskedelmi értékesítésének tilalmát New Yorkban.

Kalifornia, Nevada, Illinois, Hawaii, Maryland, Maine, New Jersey, Virginia és Louisiana hasonló korlátozásokat vezetett be.

„Évtizedek óta kegyetlen és fájdalmas kísérleteknek vetették alá a tehetetlen állatokat pusztán kozmetikai termékek létrehozása érdekében” – mondta Linda Rosenthal, a manhattani közgyűlés tagja, aki Alessandra Biaggi bronxi demokrata állam szenátorával támogatta az intézkedést. „Ugyanakkor a kutatási módszerek is fejlődtek, szükségtelenné téve azt a követelményt, hogy az állatokat embertelen teszteknek kell alávetni, hogy segítsenek a cégeknek új szempillaspirál vagy sampon létrehozásában. 2008-ban elfogadtam egy törvényt, amely megtiltja a kegyetlen állatkísérleti módszerek alkalmazását olyan esetekben, amikor alternatíva állt rendelkezésre. A Cruelty-Free Cosmetics Act az utolsó lépés annak biztosítására, hogy New York állam mentes legyen a saját hiúságunk miatt állatokon tesztelt kozmetikumoktól.”

Sok teszt hosszú távú sérüléseket, például égési sérüléseket, fekélyeket és vakságot, valamint halált okozhat az állatoknak.

(VIA)

Kapcsolódó

Spielberg sajnálja, hogy a filmje hatására cápák ezreit ölték le horgászok

Erik

A globális felmelegedés drasztikusan megváltoztatja az állatvilágot

Marci

Ennél stílusosabb kutyaházat dizájner még nem tervezett

Eszti_mav