Magyar Állatvédelem
Image default

Nem csak kutyából lehet terápiás állat

Olvasási idő:1 perc

A San Francisco-i nemzetközi repülőteren terápiás malac fogadja az utazókat, írja a házipatika.com.

Terápiás állat lett egy kocából, így most már – a kutyákhoz hasonlóan – segít csökkenteni a repülés miatt izguló utasok stressz-szintjét. A malac Juliana névre hallgat, de tulajdonosa – Tatyjana Danilova – Lilou-nak becézi.

Kutyakiképzőben tanították be

Juliana egyébként nem először jár San Francisco nemzetközi repülőterén. Négy évvel ezelőtt, még egészen fiatal süldőként pár hetet már ott töltött próbaképpen. A tulajdonos és a reptér azonban akkor még nem kötött szerződést egymással – most azonban ez is megtörtént. Ennek értelmében a disznó a város kutyakiképző központjában némi oktatáson és szoktatáson esik át, ezután pedig akár közvetlenül a beszállásig elkísérheti az ideges utasokat.

A malac állítólag nemcsak nyugtató hatású, hanem illedelmes is. Megtanították akkor röfögni, amikor „köszöntenie” kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, és megadóan tűri a szelfiket is. Ha pedig épp nem teljesít szolgálatot a reptéren, Juliana a gazdájával él San Francisco belvárosának egyik lakásában. Saját ágya van, speciális diétát követ, és naponta sétáltatják pórázon. Szívesen tölt időt emberek társaságában.

Szalonna, a New York állambeli Albany repterének terápiás kocája

A terápiás állatok egyébként már sok amerikai repülőtéren megszokottak. Bár elsősorban kutyákat „foglalkoztatnak” ilyen célokra, azért a sertések sem teljesen szokatlanok. New York állam fővárosa, Albany nemzetközi légikikötőjében például 2016 decemberétől ugyancsak terápiás állatként kocog Szalonna, a koca.

hazipatika.com, South China Morning Post nyomán magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

A apró baglyot találtak New York karácsonyfájában a munkások

magyarallatvedo

Saját vérbankot kapnak az amerikai hadsereg kutyái

magyarallatvedo

Műkörmöt rakott fel a csivavájának egy nő, szerinte ez nem állatkínzás

magyarallatvedo