Néhány órával gazdájának halála után hunyt el a világ legkisebb rendőrkutyája

Dan McCelland, az ohiói Geauga megye seriffje évekkel ezelőtt nyugdíjba vonult, és vele tartott a hűséges drogkereső kutyája is, Midge. McCelland ekkor már 13 éve dolgozott a munkakörben (és 44 éve a rendőrségnél), a kutyusával pedig tíz évet húzott le.

Kollégái el sem akarták hinni, hogy visszavonul, annyira szerette a munkáját. A seriff idén rákbetegség után, 67 évesen elhunyt, Midge pedig órákkal később követte. Nem volt egyértelmű az állat halálának oka, de akik ismerték őket, biztosak benne, hogy a 16 éves kutyusnak egyszerűen megszakadt a szíve.

Nagyon híres páros voltak, hiszen a csivava keverék Midge hivatalosan is a világ legkisebb rendőrkutyája volt, ezt a címet 2006-ban kapta meg a Guinnesstől. Különleges munkaköre volt: drogkereső kutyaként alkalmazták. Mérete ellenére – sőt, éppen amiatt – pont olyan megbízható munkaerő volt, mint a nagyobb testű társai, sőt, még az apró helyekre is befért az autókban, anélkül, hogy megrongálta volna a kárpitot. Még az iskolai szekrényekben is megérezte az illegális szereket, de gazdája gyakran vitte börtönbe is a cellák ellenőrzésére. 

A seriff sokszor viccelődött azzal, hogy a kutyája annyira híres, hogy az emberek elfeledkeznek róla, ha meglátják őket.

(Forrás: nlc.hu)

magyarallatvedelem.hu

Sikeres feliratkozás

Valami hiba történt. Kérjük próbálja újra.

A box kipipálásval Ön elfogadja a Magyar Állatvédelem Adatvédelmi irányelveit.