Magyar Állatvédelem
Image default

Ne vidd az erdőbe a halloween tököket!

A halloween tök nem való a természetbe – címmel posztolt egy nagyon fontos tájékoztatást a Duna-Ipoly Nemzeti Park a Facebookon.

“A közösségi médiában több helyen felbukkant a javaslat, hogy a kifaragott Halloween-tököket, illetve töklámpásokat az ünnep után vigyük ki a vadállatoknak táplálékul. KÉRJÜK NE TEGYE!

A takarmánytök nem természetes része az erdőnek, mezőnek. A vadállatok egy része ugyan elfogyasztja (pl. a mindenevő vaddisznók), de más fajok megbetegedhetnek tőle. A faragott tökben gyakran maradnak szennyezett gyertyamaradékok, a mécsesek műanyag, fém részei, melyek miatt az ezeket elfogyasztó állatok elpusztulhatnak.
A málladozó bomló rothadó tök különben sem szép látvány egy erdei séta közben…

Aki teheti, a töklámpást komposztálja kertjében, vagy tegye az elszállításra váró zöldhulladékba. A gyertya, mécses maradékát természetesen ilyen esetben is a kommunális hulladékgyűjtőbe tegyük.
Óvjuk együtt közös természeti értékeinket!”

Eközben a II. kerületi önkormányzat gyűjtőpontokat hozott létre a Marczibányi Téri Művelődési Központban, valamint a Klebelsberg Kultúrkúriában, ahol szombatig bárki leadhatja a megunt töklámpásait:

Kapcsolódó

Minden állat otthonra lel a debreceni Nagyerdő új sétányán

magyarallatvedo

Kútba esett macskát mentettek a tűzoltók

magyarallatvedo

Állatorvos: a felelős állatartásnak része kellene, hogy legyen az ivartalanítás

magyarallatvedo