Magyar Állatvédelem
Image default

Nagyszerű hír az állatvédőknek: még idén megkapják az anyagi támogatást

A Kormány az idei évben egyedülálló, de egyben szükségszerű lehetőséget hirdetett meg: 500 millió forint keretösszegű pályázatra adhatták be kérelmüket az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek. 

A pályázatot elsöprő érdeklődés övezte, több mint 200 kérelem érkezett a lebonyolítást végző Herman Ottó Intézet számára. Októberben ki is hirdették a nyerteseket: minden olyan szervezet, amely érvényesen adta be anyagát, részesül a támogatásból. Mindez összesen 187 szervezetet jelent, melyek között megtalálhatók vadon élő állatokkal vagy haszonállatokkal foglalkozó egyesületek is.

A pályázati felhívásból kiderül, hogy a nyertes szervezetek működési költségre, állategészségügyi szolgáltatásra, illetve férőhelybővítésre fordíthatják a forrást. Ezen túl az ivartalanításnak is kiemelt szerepet szántak, hiszen minden társállattal foglalkozó civil szervezetnek minimum 200.000 forintot ivartalanítási költségre kell hasznosítaniuk.

A szervezetek most megnyugtató hírt kaptak:

„A támogatói okiratok kiküldése folyamatos, és még ebben az évben kiutalásra kerül a pályázaton elnyert összeg” – nyilatkozta a mai napon a  pályázat kapcsán Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos a greendex.hu-nak.

A nyertesek így biztosak lehetnek abban, hogy még az idei évben hozzájutnak az elnyert összeghez.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

Sikeres volt a szemműtétje egy brit állatkerti tigrisnek

magyarallatvedo

Bravúros állatmentés: 20 méter mélyre ereszkedett le a bajba jutott kutyáért a szekszárdi kutató-mentő

Marci

Próbálja ki ezt az alkalmazást, ami a madarakat hangról ismeri fel

magyarallatvedo