Magyar Állatvédelem
Image default

Nagyot nőtt fél év alatt Gerzson, a nyíregyházi törpevíziló – videó

Olvasási idő:1 perc

Ezelőtt fél évvel még mindössze 8 kilogrammot nyomott a Nyíregyházi Állatkert törpevízilója, most viszont a dolgozók odaadó gondoskodásának köszönhetően már 60 kilogrammos súllyal büszkélkedhet. Nem meglepő módon, születése óta az egyik legnagyobb közönségkedvenc, így az Állatpark most friss videóval lepte meg a Gerzson-rajongókat. 

“6 hónapja még 8 kilogramm testtömegű volt a törpevíziló borjunk, most már közel 60kg”- írta az állatkert közösségi oldalán.

A törpevíziló populációja drasztikusan csökkent az utóbbi évtizedekben, mindössze kétezer egyed él belőle Nyugat-Afrika trópusi esőerdeiben. A Gerzson napján született állat, azért is különleges, mert az elmúlt 12 hónapban csupán 14 egyed jött világra a világ állatkertjeiben, ráadásul hím ivarú utód sokkal ritkábban születik, mint nőstény. A törpevízilovak állományát leginkább az erdőpusztítások, az élőhelyek csökkenése és a vadászat veszélyezteti, ezért nagyon fontos, hogy zárt tartási körülmények között, koordinált tenyészprogram keretében szaporodjanak. A nyíregyházi tenyészpár 2009 óta él együtt, Broutille, a nőstény Franciaországból, míg párja, Hamlet Dániából került a parkba. A pár igen sikeres, hiszen már negyedik alkalommal született utódjuk, a borjaik egy másik állatkertben élnek – közölte az állatkert.

(Forrás: Nyíregyházi Állatkert Facebook oldala)

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Illegális kutyaviadalok: magyar rendőrök adnak otthont a bántalmazott állatoknak

magyarallatvedo

Tűzoltók mentették meg a dobozba szorult falánk kutyát

magyarallatvedo

Kíváncsi medve kukucskált be egy család nappalijába + VIDEÓ

Erik