Nagyon komoly korlátozást vezet be ez a város a macskák miatt

Egy ausztrál város betiltaná a szabadon engedett macskákat minden városi területen. Ez magába foglalná a parkokat, zöld területeket és járdákat is – írja a Tények.hu a Daily Mail információira hivatkozva.

Fremantle városának közgyűlése egy javaslatban megfogalmazta, hogy szeretnék betiltani a szabadon járkáló macskákat közterületeken. A javaslat alapvető célja, hogy ezeken a területeken cica csak úgy lehetne, hogyha pórázon tartja gazdája.

A javaslat kitalálója, Adin Lang azt nyilatkozta, hogy a 70-es években kutyák rohangáltak a városban, ez már elmúlt. Azt reméli, hogy ugyanez lesz a helyzet macskákkal is. Hozzátette, hogy a probléma a póráz nélküli macskákkal az, hogy bemennek olyan zöldterületekre is, amelyek a helyi vad élővilág megőrzésére lettek létrehozva, hiába vannak már kitiltva onnan.

Tom Hatton, egy állatvédő úgy gondolja, hogy ez a szabályozás segíthet abban is, hogy a háziállatokat megvédje a vad és kóbor macskáktól, valamint a forgalmas utaktól, hogy kevesebb macska legyen gázolás áldozata. Ha a javaslatot elfogadják, megkérdezik a lakosok véleményét is róla, hiszen a törvény körülbelül 750 regisztrált macskára lehet befolyással Fremantle városában.

Fotó: pixabay