Magyar Állatvédelem
Image default

Nemcsak mentik a kutyákat, de ingyen ivartalanítak is

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számos elszegényedett településen van jelen, ahol a rászoruló emberek támogatásán túl megpróbálnak a gazdátlan vagy nem megfelelőlen gondozott kutyák sorsára is megoldást találni. E céllal jött létre a Felelős Állattartás programjuk.

A falvakban kóborló kutyák miután a Szeretetszolgálathoz kerülnek két hétig megfigyelés alatt állnak, majd a kötelező oltások, külső és belső parazita mentesítés, chip behelyezése és ivartalanítás után várják a lehetőséget egy új, egy igazi otthonra.

Azt mondják, a kutya mindig hasonlít a gazdájára, és amilyen különbözőek vagyunk mi emberek, ők is mind kívül-belül egyediek. Ezért tartják fontosnak, hogy legyen lehetősége a leendő gazdinak ismerkedni, sétáltatni, időt tölteni a kiválasztott kutyussal, hogy megalapozottan hozhasson egy „kutyaéletreszóló” döntést. Bár néha létezik szerelem első látásra is… Egy valami azonban mégis közös bennük: mindannyian igazán hálásak lesznek egy szerető gazdi gondoskodásáért.

A szeretetszolgálat folyamatosan járja az elszegényedett településeket és ahol ingyenes ivartalanítási programot hajtanak végre.

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Figyelem! Hamarosan kezdődik a tavaszi rókavakcinázás

Viki

Meglepő módon költenek a vándorsólymok a Tarna-vidéken

Marci

Így falatoznak reggel az imádnivaló pingvinek a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Marci