Magyar Állatvédelem
Image default

Miután kifosztották az elefántok a szeszfőzdét, elaludtak a zsákmányuk mellett

Olvasási idő:1 perc

Amikor az indiai Keonhjar falu, szeszt főző lakói bementek az odishai erdőbe, hogy az általuk szedett mahua növényből pálinkát készítsenek, észrevették, hogy az összes edényük eltört, és az azokban erjesztett víz is eltűnt. A törött edényeik mellett egy mélyen alvó elefántcsordát találtak. Szerintük az elefántok itták meg az erjesztett folyadékot és berúgtak. A helyi vadőr szerint csak pihentek, a szakértő viszont a szeszfőzők teóriáját erősíti. Hihetetlen sztori következik.

Nem kevesebb, mint 24 elefánt élvezte a „mahua”-t, a hagyományos indiai vidéki szeszt, és órákig aludt egy odishai erdőben. Amikor a közeli falu lakói bementek az erdőbe, hogy elkészítsék a szeszt, észrevették, hogy egy elefántcsorda már elfogyasztotta a bódító virágokkal erjesztett vizet, és mély álomba merült. A Shilipada kesudió-erdő közelében élők látták, hogy összesen 24, láthatóan részeg elefánt alszik a hely közelében, ahol a mahua virágokat edényekben erjesztették a helyiek.

A mahua gyümölcs a nyugat-oriszai emberek alapvető tápláléka. A komoly kulturális jelentőségű fa gyümölcséből és virágából sokféle ételt készítenek. A virágokból nagyrészt színtelen nem túl erős likőrt készítenek.

Reggel 6 óra körül mentünk be az erdőbe, hogy mahuát készítsünk, és azt tapasztaltuk, hogy az edények mind eltörtek, és hiányzott az erjesztett víz is. Majd észrevettük, hogy elefántok alszanak a törött edények mellett.

Erjesztett vizet ittak és részegek voltak, bár az alkohol még feldolgozatlan volt. Megpróbáltuk felébreszteni az elefántokat, de nem sikerült.

Ezután értesítettük az erdészeti hivatalt” – mondta Naria Sethi, egy falubeli.

Érkezésükkor a vadőröknek dobolniuk kell, hogy felébresszék az elefántokat. Ghasiram Patra törzstiszt nem volt biztos benne, hogy az elefántok a mahuától voltak részegek, szerinte csak pihentek. Közben sok falubeli állítja, hogy azon a napon több helyen is látott részegen alvó elefántokat a törött korsók közelében.

Kartick Satyanarayan, a Wildlife SOS, az indiai vadon élő állatok megmentésével és rehabilitációjával foglalkozó nonprofit szervezet ügyvezető igazgatója szerint a mahua a vadon élő indiai elefántok kedvence. „Szeretik a mahuát. Tiszta, finom és nagyon erős.

Amikor megérzik az illatát, az elefántok képesek bedugni az ormányukat a konyhába, vagy falakat bontani, hogy a szeszhez jussanak. Aztán visszatántorognak, eközben fákat vagy épületeket döntenek ki.”

– mondta Satyanarayan.

India Today – Vietnam Posts – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Ilyen boldog a fogságból megmentett bébielefánt, amikor végre önfeledten pancsolhat – VIDEÓ

Marci

Megrémülnél, ha hajnalban ő nézne veled szembe a konyhádban

magyarallatvedo

Nagyszerű hír: sokkal több afrikai elefánt él a Kongó-medencében mint korábban feltételezték

Marci