Magyar Állatvédelem
Image default

Miskolc: széttépett varjak tetemeire bukkantak a madármentők, már a rendőrség is nyomoz

Újabb szörnyű és érthetetlen állatkínzásnak lehetünk szemtanúi, a mályi madármentők ismét hívást kaptak Miskolcról, ugyanarról a helyről, ahonnan a varjak mérgezése miatt két héttel ezelőtt kapták a bejelentéseket.

Az egyesület saját Facebook-oldalán osztotta meg, hogy több széttépett varjútetemet, kettő elhullott varjút, egy karvalyt és egy galambot is találtak a helyszínen. Azt egyelőre nem tudni, ki és miért vetemedett ilyen szörnyű természetkárosításra és állatkínzásra.

Már a rendőrség is nyomoz az ügyben, de most ezeket a tetemeket is az ügyhöz csatolják.

,,Megkérünk minden kutyatulajdonost, hogy a Középszer utca feletti részen semmi esetre se engedje el a kutyáját, mert ha ténylegesen méregről van szó, akkor a kutyusokat is veszélyezteti, nem beszélve arról, hogy a kutya is találhat elhullott állatot és felveheti” – szólítják fel az embereket bejegyzésükben.

Két héttel korábban kilenc bajba jutott varjút találtak a madármentők Miskolcon. Akkor hat madár életét nem sikerült megmenteni: mint a Facebookon írták, az egyik varjú az állatorvos kezei között pusztult el. A vetési varjú Magyarországon védett, természetvédelmi értéke egyedenként 50 ezer forint.

Blikk

Kapcsolódó

A fradistákból álló állatvédők is harcba szállnak az állatokért

magyarallatvedo

Állatkínzási per: 107 macskát és egy kutyát tartott embertelen körülmények között

Viki

Rettenetes állatkínzás: addig térdelt a vizslán a férfi, míg el nem pusztult az állat

Marci