Magyar Állatvédelem
Image default

Miskolc: széttépett varjak tetemeire bukkantak a madármentők, már a rendőrség is nyomoz

Újabb szörnyű és érthetetlen állatkínzásnak lehetünk szemtanúi, a mályi madármentők ismét hívást kaptak Miskolcról, ugyanarról a helyről, ahonnan a varjak mérgezése miatt két héttel ezelőtt kapták a bejelentéseket.

Az egyesület saját Facebook-oldalán osztotta meg, hogy több széttépett varjútetemet, kettő elhullott varjút, egy karvalyt és egy galambot is találtak a helyszínen. Azt egyelőre nem tudni, ki és miért vetemedett ilyen szörnyű természetkárosításra és állatkínzásra.

Már a rendőrség is nyomoz az ügyben, de most ezeket a tetemeket is az ügyhöz csatolják.

,,Megkérünk minden kutyatulajdonost, hogy a Középszer utca feletti részen semmi esetre se engedje el a kutyáját, mert ha ténylegesen méregről van szó, akkor a kutyusokat is veszélyezteti, nem beszélve arról, hogy a kutya is találhat elhullott állatot és felveheti” – szólítják fel az embereket bejegyzésükben.

Két héttel korábban kilenc bajba jutott varjút találtak a madármentők Miskolcon. Akkor hat madár életét nem sikerült megmenteni: mint a Facebookon írták, az egyik varjú az állatorvos kezei között pusztult el. A vetési varjú Magyarországon védett, természetvédelmi értéke egyedenként 50 ezer forint.

Blikk

Kapcsolódó

Rendőrök mentettek meg egy szabálytalanul közlekedő pingvint Budapesten

magyarallatvedo

Farkas és medve szokatlan barátságát kapta lencsevégre egy fotós

magyarallatvedo

Végveszélyben van a hazai vadmacskaállomány – konferenciát tartottak

Marci