Magyar Állatvédelem
Image default

Minden pénzét mentett kutyájára költötte a nyugdíjas asszony

Olvasási idő:1 perc

A skót nyugdíjas asszony, Margaret Haggerty elkeseredett, miután több százezer forintot költött Tide-ra, a Chesapeake Bay retriever megsegítésére, de ez sajnos nem volt elég. A 79 éves, cumbernauld-i asszony júliusban fogadta örökbe a hatéves háziállatot a skót SPCA-tól, miután előző gazdái évekig súlyosan bántalmazták.

A fájdalmas életkezdet ellenére Tide nagyon ragaszkodó maradt, és azt hitte, hogy végre eljött a boldog vég, mielőtt a múlt hónapban hirtelen megbetegedett.

A kutya rosszulléttel és hasmenéssel kezdett szenvedni, mielőtt összeesett, és az állatorvosok ekkor derítették ki, hogy Addison-kórban szenved. Ez az állapot akkor jelentkezik, amikor a kutya mellékveséi nem termelnek megfelelő mennyiségű kortikoszteroid hormont. Ha diagnosztizálják és megfelelően kezelik ezeket a kutyákat, akkor hosszú és boldog életet élhetnek, de eddig (átszámítva) másfél millió forintba került Margaretnek, és Tide-nak még mindig többre van szüksége.

Margaret lánya, a 35 éves Victoria Brough a Glasgow Timesnak elmondta:

ANYA MÁR TELJESEN LE VAN ÉGVE. MINDEN MEGTAKARÍTÁSÁT A KEZELÉSRE KÖLTÖTTE, HOGY SEGÍTSEN TIDE-NAK.

Észrevették, hogy valami nincs rendben, de aztán válságos állapotba került, rosszullét, hasmenés, étvágytalanság, energiahiány és összeomlás következett. Nagyon szomorú volt ezt látniuk. “Az állatorvos azt mondta nekünk, hogy ez Addison-kór, és anyukám megpróbálta kifizetni, hogy szteroidokat és hormonokat kapjon, amelyek lehetővé teszik számára, hogy boldog életet éljen. Szép életet akar adni Tide-nak. A fickó, akinél korábban volt, csúnyán bántalmazta, de még mindig ő a legszeretőbb kutya, akivel valaha találkoztam.”

AZ SSPCA WEBOLDALÁN TALÁLT RÁ, ÉS ÚGY GONDOLTA, HOGY HASONLÍT AZ Ő KUTYÁJÁRA, AKI ELMENT, EZÉRT RÖGTÖN BELESZERETETT

Margaret kétségbeesetten próbálja finanszírozni Tide gyógykezelését, és lánya, Victoria úgy döntött, hogy adománygyűjtést indít, hogy segítsen neki ebben. Victoria kifejtette: “Anyukám megpróbál havi 100 fontot (kb. 49.000 Ft) fizetni Tide gyógyszereire a nyugdíjából, jelenleg csak ennyi van neki, mivel a többit az állatorvosnál költötte. Létrehoztam egy GoFundMe-t, hogy megpróbáljak 2000 fontot (980.000 Ft) összegyűjteni, hogy fedezni tudjuk a kezelést, és Tide normális, boldog életet élhessen mindazok után, amin keresztülment. Ha az állatorvosi költségek tovább halmozódnak, akkor alternatíván kell gondolkodnunk, amit nagyon nem szeretnénk.”

Az Addison-kór, más néven hipoadrenokorticizmus, a kutyákra nézve súlyos következményekkel járó állapot. A mellékvesék által termelt legfontosabb hormonok a szteroidok, különösen az aldoszteron és a kortizol. A szteroidok segíthetnek a kutya belső szerveinek és testrendszereinek szabályozásában – vagyis nélkülük a kutya szervezete leromlik, ami végzetes lehet.

Glasgow Evening Times – Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Nem mindennapi helyre szorult kutyust szabadítottak ki

magyarallatvedo

Ökológiai katasztrófa: tömegesen pusztulnak az állatok egy szennyezés miatt

magyarallatvedo

A vadászt kérte meg, hogy lője le az elhanyagolt kutyáját

magyarallatvedo