Magyar Állatvédelem
Image default

Menhelyeket akarnak támogatni a fradisták!

Olvasási idő:1 perc

A Fradisták az Állatokért Egyesület volt a TV2 Mokka c. reggeli adásának vendége. A téma többek között a december 17-i adománygyűjtő napjuk volt, de meséltek az alakulásukról is.

Hamberger Ádám, az egyesület elnöke -aki egyben a Ferencváros vezérszurkolója is- elmondta, hogy a mostani adománygyűjtésük nem az első eset, hiszen több mint 15 éve végeznek mindenféle karitatív tevékenységet. Gyűjtéseket szerveztek már többször gyermekkórháznak, például a Tűzoltó utcai gyermekklinikának is, de rászoruló családoknak, gyermekeknek is gyűjtöttek, illetve a COVID idején is nagyon sokat segítettek országos szinten. Mindezek következtében gondolták úgy, hogy a közösség erejét kihasználva az állatvédelemben is ki szeretnék venni a részüket, és minél több embernek felhívni a figyelmét ennek fontosságára.

Szabó Krisztián alelnök az alakulásukkal kapcsolatban elmondta, hogy 2016-ban született egy állatvédő egyesület, melynek ők is alapító tagjai voltak, azonban tavaly különváltak útjaik és létrehozták a Fradisták az Állatokért Egyesületet.

Sazbó Krisztián és Hamberger Ádám

Sajnos nagyon sok rászoruló állat van, így ki sem látszanak a munkából. A tagságuknak pontos létszáma nincs, de a Fradi-családban -ahogy önmagukat említeni szokták-, rengeteg ember van, így egy komoly bázissal rendelkeznek. Azonban sosincsenek elegen, mert Magyarországon rengeteg állat nagyon rossz körülmények között él, ezáltal rengeteg megkeresés érkezik hozzájuk, emiatt folyamatosan várják a csatlakozni kívánókat.

December 17. Adománygyűjtő nap!

Szabó Krisztián a műsorban elmondta, hogy decemberben egy adománygyűjtő napot tartanak Budapesten. Az okokkal kapcsolatban kifejtette, hogy a hazai menhelyek nagyon nehéz anyagi körülmények között vannak, így az adománygyűjtő nap teljes bevételét több menhely között kívánják elosztani.

“Például van egy menhely, ahol több száz kutya van, ez naponta annyi pénzbe kerül, hogy elképzelhetetlen…”

Tehát a december 17-i rendezvényükre érkező felajánlásokat teljes egészében a rászoruló menhelyekhez fogják eljuttatni. Az adás itt tekinthető meg:

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Gigantikus szarvasrudli dübörgött Marcali határában (Videó)

magyarallatvedo

Betámadták az állatvédők Zac Efront, mert egy medvével szerepel egy reklámban

magyarallatvedo

Miskolci Állatsegítő Alapítvány védencei részére gyűjtöttek a tiszaújvárosi rendőrök

magyarallatvedo