Magyar Állatvédelem
Image default

Megújult kilátóról figyelhetjük a dámszarvasokat Felsőtárkányban

Olvasási idő:1 perc

A muflonok és dámszarvasok mindennapjait immár megújult faemelvényről szemlélhetik a gyermekek, hiszen az EGERERDŐ Zrt. teljesen újjáépítette a felsőtárkányi vadbemutató kert felett vezető faépítményt, kilátópontot – tájékoztatott honlapján a Zrt.

Ahogyan bejegyzésükben írták, a Bükk nyugati kapuja, Felsőtárkány számos természetbarát család kedvenc kirándulóhelye. A kisgyermekes egri családok szívesen töltik szabadidejüket a közeli erdőben, kiváltképp az Egeres-völgy bejáratánál lévő vadbemutató kertnél.

„Háromgyermekes apaként tapasztalom, hogy a gyerkőcöket mennyire leköti a vadállatok figyelése!” – mondta Dobre-Kecsmár Csaba, az EGERERDŐ Zrt. vezérigazgatója. A vadbemutatókertnek legfőbb célja, hogy ideális helyszínt adjon a kor modern emberének és gyermekének, az élővilággal való kapcsolódáshoz, hogy testközelben, eredeti környezetükben figyelhessék meg az erdő és a benne mozgó vadállatok életét. – folytatja az erdész-vadász szakember.

Itt a kertben a dámszarvasok és muflonok egyik szegletből a másikba szabadon futkároznak, majd meg-megállnak, legelésznek, melyet a kedves kirándulók is jól megfigyelhetnek a kerítés mellől vagy az újjá épített, robosztus faépítményre mászva.

Ahogy az erdő is, a vadbemutatókert is minden évszakban más és más csodát rejt. A muflonkosok csatája, a bárány születése, a dámbikák agancsának elhagyása, új agancs fejlődése évről-évre ismétlődő jelenségek a kertben, aminek a látogatók is részesei lehetnek egy-egy elcsent pillanatban.

Az Egeres-völgy turisztikai fejlesztése jó úton halad. A vadbemutató kert fejlesztése, együtt a kisvasúti fejlesztéssel, erdei játszóterek, tornapálya építésével, értékes és sokrétű attrakciók tárházát nyitja meg a látogatóknak, mely remekül kiegészíti a völgy sokszínű természeti kincseit.

(Forrás: EGERERDŐ Zrt.)

 

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

1,55 milliárd forintnyi eurót hagyott egy állatvédelmi egyesületre az osztrák nő

magyarallatvedo

Újrakezdődött a tömeges halpusztulás a Velencei-tóban

magyarallatvedo

Veszélyes ebbé nyilvánított terrierek támadtak egy idős asszonyra, mivel a gazda nem tartotta be a tartási szabályokat

Marci