Megszökött egy királypiton Budapesten

Olvasási idő:1 perc

Megszökött egy budapesti, Damjanich utcai lakásból Pitonka, a királypiton. Az állatot azóta is keresik a gazdái, számolt be az index.hu.

Azzal a szöveggel jelentek meg plakátok Budapest VII. kerületében, a Damjanich utca környékén, hogy

kedves, kézhez szoktatott királypitonunk május 27-én megszökött tőlünk.

Nem tudni, hogy az egyméteres kígyó miként szökött meg a lakásból, de gazdái szerint Pitonka egy nagyon szelíd állat, és sem az emberekre, sem az állatokra nem jelent veszélyt. A hirdetésben azt is leírták, hogy Pitonkának nincs méregfoga, és támadás helyett félelmében inkább összehúzza magát. 

A kígyó gazdája azt mondta kedden, hogy az állat sajnos még mindig nem került elő. A félénk állat  valószínűleg egy sötét, elszigetelt helyen bujkálhat, de egy idő után szüksége lesz arra, hogy kikússzon a napra és felmelegedjen. Abban reménykednek, hogy eközben valaki észreveszi az állatot és értesítik őket.

A gazda azt is elmondta, hogy a rendőrségen sem kellett bejelentést tenniük, mert az állat teljesen veszélytelen. A társasházukban viszont így is volt olyan lakó, aki a hírről értesülve annyira megijedt, hogy már a költözésen gondolkodik. 

(VIA)


A királypiton közkedvelt a terraristák körében, hiszen ez az óriáskígyók egyik legkisebb képviselője. 130-150 centire nő meg, és engedély nélkül tartható. Ezek a királypitonok egyébként Afrikában őshonosak és rágcsálókkal táplálkoznak.