Megölte szomszédját, mert annak a macskája átkóborolt az udvarába

Clifton Anthony Bliss Jr.-t azzal vádolják, hogy lelőtte szomszédját, mert annak a macskája az ő udvarában kóborolt – írja a liner.hu.

“Mr. Bliss annyira feldúlt volt, amiért a szomszédja macskája átkóborolt az ő udvarára, hogy elővett egy puskát, átment az utca túloldalára, az áldozat házához“, majd lelőtte a szomszédját” – mondta Paul Bloom seriff őrmester.

A gyanúsított neve alatt megadott telefonszámra péntek este senki sem válaszolt. A Marion megyei kirendelt ügyvédi iroda két munkatársa nem reagált azonnal a megkeresésre. A seriffhivatal az áldozatot a 41 éves James Arland Taylor Jr. néven azonosította, otthona a közép-floridai Umatilla város közelében volt.

Egy tanú szerint Bliss megpróbálta megtalálni a macskát, Taylor követte, majd megkérte Taylort, hogy távozzon. Ekkor Bliss kétszer rálőtt a férfira az általa állítólag használt 22-es puskával. Bloom hozzátette, hogy Taylor könyörgött: „Kérem, ne öljék meg a macskámat“, mielőtt a lövések eldördültek.

Egy szomszéd, aki a lövöldözés után arra járt, látta Taylort a földön feküdni, és megkérdezte, hogy jól van-e. „Nem, haldoklom“ – válaszolta a tanúvallomás szerint. A szomszédok azt állították, hogy Bliss „bajkeverő“, „forrófejű“, és olyan valaki, aki a múltban már fenyegetett fegyverrel embereket a háziállataik miatt.

magyarallatvedelem.hu, fotó: pixeles / Krysten Merriman