Magyar Állatvédelem
Image default

Megjelent egy új állatorvosi szoftver a magyar piacon!

Olvasási idő:2 perc

Más országokhoz képest Magyarországon kevés hatékony – vagy egyáltalán bármilyen – állatorvosi szoftver létezik: hosszú éveken keresztül szinte egyeduralkodó volt a DokiForVets. Nem is olyan régen azonban megjelent egy újdonság, ami különleges megközelítésével érdekes vérfrissítést hozhat ebbe az elképesztően zárt piacba.

Kik és mire használják az állatorvosi szoftvereket?

Már a nevéből is látszik, hogy ezeket a rendszereket állatorvosok, állatorvosi rendelők, klinikák és kórházak használják annak érdekében, hogy a betegek adatait, az ellátásokat, az eredményeket, a recepteket, a gyógyszereket, a számlákat és még millió más dolgot is kezelni tudjanak.

Ezeknek a szoftvereknek tehát az a feladatuk, hogy speciális funkcióikkal az állatorvosok munkájának szinte minden lépését segítsék és egyszerűbbé tegyék, legyen szó akár egy táskás praxisról, akár egy több tíz főt is foglalkoztató klinikáról.

Az állatorvosi szoftvereknek tehát már a legegyszerűbb esetben is különleges követelményeknek kell megfelelniük, arról nem is beszélve, amikor az állatok ellátásán kívül még egy kisállatboltot és/vagy egy webáruházat is kezelniük kell. Ebben pedig élen jár a VetAssist

Az állatok kezeléseivel és a gyógyszerek beszerzésével kapcsolatos adminisztratív feladatok elvégzése természetesen fontos részét képezik a szoftvernek, ugyanakkor legalább akkora hangsúlyt fektettek arra, hogy a VetAssist minél inkább támogassa a bevételszerzést.

A VetAssist gyakorlatilag egy webáruház is

Választott csomagtól függően a VetAssist állatorvosi szoftver teljes értékű webáruházként is használható. Tökéletesen képes felügyelni több ezer terméket, folyamatosan frissíti és figyeli a raktárkészletet, GLS címkét generál, beépített fuvarszervező felülete kezeli a kiszállításokat, számlát állít ki, akciókat menedzsel, statisztikákat készít és még sorolhatnánk.

A rendelőhöz/klinikához tartozó online áruházat pedig a VetAssist-ot fejlesztő cég építi fel, egyedi dizájnnal. A szoftver csomagjairól többet is megtudhatsz, ha megnézed az ajánlataikat!

Külön, vagy akár webáruházzal együtt is kezel fizikai kisállatboltot

Magyarországon egyre több olyan állatorvosi intézmény található, ahol kisebb-nagyobb petshopot is üzemeltetnek. Sőt, az is gyakori, hogy a fizikai üzlet mellett webáruházon keresztül is értékesítenek.

Ilyen rendelőknek szükségük lenne egy állatorvosi szoftverre, egy webáruházra és egy külön rendszerre, amiben a fizikai kisbolt értékesítéseit kezelik, a VetAssist fejlesztői pedig ebben látták meg a lehetőséget.

A szoftver mind a három funkciót képes ellátni egyszerre, ráadásul úgy, hogy a raktárkészlet pillanatnyi állapota mindig helyes lesz. Ez pedig nem kis dolog úgy, hogy három különböző típusú értékesítés zajlik egyszerre!

A VetAssist állatorvosi szoftver funkcióiról a weboldalukon olvashatsz bővebben.

Külön figyelmet fordítottak a könnyen kezelhetőségre

A felület felhasználóbarát kialakítását tekintve igen jól haladnak, bár még mindig folyamatosan fejlesztik és az adminisztrációs felület 2023-ban teljes mértékben meg fog újulni. Az átláthatóság, a modern megjelenés és a könnyen kezelhetőség a magyar állatorvosi szoftverek körében nem túl elterjedt, ezt a lehetőséget pedig a VetAssist igyekszik kiaknázni.

A szoftver használata könnyen elsajátítható, ami az új kollégák betanításakor is igen hasznos.

A VetAssist állatorvosi szoftver természetesen az alapokban is sokat nyújt
Persze sok állatorvosi intézmény örül, ha az imént említettekre képes a rendszerük, de alapvetően mégiscsak a beteg állatok kezeléséhez kell tökéletesen illenie.

A szoftverben elérhető PetVetData integráció, labor kapcsolat, online időpontfoglalás, gazdik számára fejlesztett portál a kedvencek adataival, sorszámkészítés, váróterem kezelés, különböző e-mail és SMS értesítések, vénygenerálás, egyszerű adatbevitel és minden olyan funkció, amire a hétköznapok során egy állatorvosnak szüksége lehet.

Egy ilyen szűk, nehezen megközelítő rétegnek készült szoftverrel nem egyszerű betörni a piacra, különösen úgy, hogy a régebb óta jelen lévő szoftverek szinte egyeduralkodónak számítanak. Érdemes ugyanakkor esélyt adni ennek az újdonságnak, hiszen összességében sokkal inkább a mai világ elvárásaihoz fejlesztették, mint bármelyik másikat.

Profitline nyomán

Kapcsolódó

Telelő fenyőrigók csapatai járják az országot táplálék után keresve

Marci

Magyarország készen áll a társállatok befogadására, számos állatvédő szervezet ajánlja fel segítségét

Marci

Ella ismét kiszagolta az elrejtett cigit – VIDEÓVAL

Viki