Megjelent a Kalandozás Pemzlivel című, gyermekeknek készült foglalkoztató kiadvány második része

Olvasási idő:1 perc

A napokban jelent meg “Kalandozás Pemzlivel” címmel, a magyarországi állatvilágot képekben és rímekben bemutató gyermekeknek készült foglalkoztató kiadvány második része. A MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. kiadásában, valamint Sipos Tünde és Tardy Anna szerkesztésében megjelent foglalkoztató játékos formában, művészeti feladatok és válogatott irodalmi, valamint képzőművészeti alkotások és munkák mentén ismerteti meg a kortárs művészetet a fiatalokkal.

„Pemzli a legkalandvágyóbb és legcserfesebb művészetrajongó, akit csak ismerünk! Teljesen lenyűgözi, hogy azokból a dolgokból, amelyeket mi is nap mint nap látunk, hallunk, értünk, milyen érdekességeket varázsolnak a művészek” – olvasható a kiadványban. Az első részben már megismerhettük főhősünket, aki kalandos körülmények között járta végig Magyarország vizeit. Most új kalandok várnak Pemzlire, akivel mindenki megismerheti a hazai állatvilágot, miközben megtalálja a legjobb barátját is! “Hiszen, ha találsz valami szépet, ha csinálsz valami érdekeset, az tulajdonképpen akkor lesz igazán izgalmas, ha mással is megoszthatod.“– üzeni a kiadvány.

A szerkesztők célja képzőművészeti és irodalmi alkotásokon keresztül bemutatni a hazai állatvilágot, ezen belül pedig a kevésbé közkedvelt állatokat is megismertetni a gyermekekkel. A kiadványt a 6-14 éves korosztálynak ajánlják.

A kiadvány folytatásában ismét kortárs művészeti remekeken keresztül fejlesztjük a fiatalok vizuális kultúráját” – hívta fel a figyelmet Tardy Anna, a kötet irodalmi szerkesztője. A kiadvány elsődleges célja, hogy napjaink vizuális túlkínálatában a művészettel művészetre nevelés elvét megvalósítva, olyan minőségi alternatívát kínáljon, amely hozzájárul a hagyományok, a nemzeti értékek tiszteletéhez.

A kiadvány megvásárolható a www.alkotomuveszet.hu oldalon keresztül.

 

(Forrás: www.alkotomuveszet.hu Kép: Kultura.hu)

Magyar Állatvédelem