Megható jelenet: egy műlábnak köszönhetően élete első lépéseit teszi meg a kacsa – VIDEÓ

Szerencsére ma már a technológiának köszönhetően a mozgássérült állatok is esélyt kaphatnak arra, hogy egészséges és teljes életet élhessenek. A sérült vagy végtaghiányosan született kutyák, macskák, sőt akár elefántok is hozzájutottak már egyedileg készült protézisekhez. Az egyik legkülönegesebb eset azonban egy tőkés récéhez köthető, aki műlábat kapott. 

Waddles, a réce deformált lábbal született, de örökbefogadója, Ben Weinman szerette volna, ha boldogabb életet élhet. Ezért felvette a kapcsolatot Derrick Campana-val, okleveles állatorvosi protéziskészítővel, aki a Bionic Pets-nél 3D-nyomtatással készít művégtagokat.

A NatGeo Wild sorozatában, a Wizard of Paws-ban (Varázsló mancsok) látható felvétel fel is került az internetre. Ebben megtekinthető a szívet melengető, boldog pillanat, amikor a szárnyas felfedezi, hogy ezentúl két lábbal tud majd lépkedni.

Az új művégtag tökéletesen Waddles-re lett szabva. Először ugyan nem érti a kacsa, hogy mit kellene a narancssárga műanyag függelékkel tennie, de szerencsére egy kis bátorítás után gyorsan ráérez a járás ízére. Boldogan kezd totyogni a lábaival, a két férfi: a gazdi és a végtagot készítő szakember örömujjongása közepette.
(Forrás: morzsafarm.hu)