Megdobáltak és egy gyereklapáttal vertek agyon egy sirályt

Italos dobozokkal dobálták meg, majd egyikük egy gyereklapáttal vert agyon egy sirályt egy angliai tengerparton a megdöbbent strandolók szeme láttára – írja szeretlekmagyarorszag a The Sunra hivatkozva. A Cornwallban található Porthgwidden Beachen történt incidenshez végül a rendőröket is kihívták. Egy szemtanú szerint a strandon tartózkodó megannyi család közül az egyik társaság kólás dobozokkal kezdte dobálni az arra tévedő sirályt. Sikerült olyannyira eltalálni, hogy az állat megsérült. Ekkor a társaság egyik tagja, egy férfi odament az állathoz, és egy gyereklapáttal addig ütötte a sérült madarat, amíg az ki nem múlt.

“Borzasztó volt. Életemben nem láttam még ilyen szintű kegyetlenséget állattal szemben” – mondta a szemtanú, aki szerint az incidens kisgyerekes családok szeme láttára történt. Egy másik férfi ekkor fogta az elpusztult madarat, és elvitte a megrémült gyerekek elől.

A szemtanú társaságából többen rájuk szóltak, amire vulgáris és agresszív választ kaptak. Kihívták rájuk a rendőröket is, de mire kiérkeztek, a társaság már odébbállt – az összes szemetüket viszont otthagyták a helyszínen. A Sun kereste a rendőrséget, hogy sikerült-e elkapni az állatkínzó társaságot, azonban még nem kaptak választ.

Angliában 1981 óta törvény védi a sirályokat, amelyeknek a tengerparton van a költőhelyük, bántani és megölni őket szigorúan tilos.

magyarallatvdelem.hu