Magyar Állatvédelem
Image default

Még tart a regisztráció: minden, amit tudnod kell az Állatvédelmi Témahétről

Olvasási idő:1 perc

Idén decemberben elindul hazánk legelső Állatvédelmi Témahete a közoktatási intézményekben Varga Judit igazságügyi miniszter fővédnökségével. Most összeszedtük a legfontosabb információkat a programsorozatot illetően.

Mikor lesz az Állatvédelmi Témahét?

  • Az Állatvédelmi Témahét december 5-9. között kerül megrendezésre az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság főszervezésében.

Hol lesz a Témahét?

  • Mivel a tananyagok és óravázlatok online lesznek elérhetőek a pedagógusok számára, az óvodák és iskolák részvétele az ország egész területén biztosított. Oktatási anyagok azonban nem csak a gyermekeknek készülnek, hanem a pedagógusok is új ismeretekre tehetnek szert az állatvédelemről egy továbbképzés keretében.

Hogyan lehet regisztrálni oktatási intézményként?

A Témahéten milyen programokon vehetnek részt a gyermekek?

  • Az általános iskolák és középiskolák számára 2-2 óratervet, óvodák részére 3 tevékenységtervet biztosít a főszervező. Ezen túlmenően projekttervek és online tanórák teszik színesebbé a szemléletformálást. Az iskola falai közül kilépve a felelős állattartás és állatvédelem témakörei pedig külsős programok által lesznek izgalmasabbak a gyermekek számára.

Civil szervezetek is részt vehetnek a projektben?

  • A főszervezők nagy örömmel várják december 2-ig az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek regisztrációját is, hiszen az önkéntességnek és adományozásnak is kiemelt szerepet szánnak a Témahét során.

Jár bármilyen kötelezettséggel a regisztráció?

  • Természetesen, nem. A pedagógusok maguk dönthetik el, hogy a gyermekekkel milyen programokon, online tanórákon vesznek részt. A cél, hogy minél több gyermek hasznos ismeretekre tegyen szert az állatvédelemről, mindezt játszva és nevetve.

magyarallatvedelem.hu

Kapcsolódó

5 medve aludta át a telet egy kaliforniai család háza alatt úgy, hogy ők észre sem vették

magyarallatvedo

Dexter a 6 éves háromlábú kutya, ami úgy jár mint egy ember – VIDEÓKKAL

magyarallatvedo

Betiltották a szabadtéri macskatartást ebben a városban

magyarallatvedo