Medvetámadás: turisták megúszták, a pásztor nem

A szerdai nap folyamán két olyan eset is történt Hargita megyében, hogy medvével találkozott az ember, az egyik szerencsétlenül sült el – írta az uh.ro.

Egy juhászra egy Csíkszentmihály közeli esztenán támadt rá a vadállat, több sebbel és egy töréssel szállítottak a 63 éves férfit a csíkszeredai kórházba – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője. A bal alkarja eltört, de a hasi harapásokat könnyen megúszta, állapota stabil, sokkal rosszabb is történhetett volna – mondta a mentőorvos.

A másik eset a Gyilkos-tónál történt. Délután 2 órakor két bukaresti turista hívta a 112-es számot, amikor bocsos anyamedvével találkoztak a Kis-Cohárdra vezető ösvényen.

A fotót a helyszínen készítették a csendőrök.

A csendőrök tanácsára csalinak hátrahagyták élelmeiket, és óvatosan visszavonultak a helyszínről. A segítségükre küldött csendőrcsapat kíséretében szerencsésen visszaértek a telepen hagyott autójukhoz. Az ereszkedés közben még egy túrázó férfit visszafordítottak az ösvényről, közölte a Hargita megyei csendőrség.

címlapfotó: getty images