Magyar Állatvédelem
Image default

Interaktív programokkal vár a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem is kitelepül az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, Gödöllőn, május 28-29-én.

Az Egyetem kiemelt figyelmet fordít a környezettudatosságra, mind több zöld megoldást beépítve oktatói és kutatói tevékenységébe, fenntarthatósági programokat, workshopokat és tudatformáló előadásokat szervez. A Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon, a gödöllői Grassalkovich-kastély parkjában felállított programsátorban számos programmal várják majd a látogatókat.

A Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet három izgalmas területet érintve kalauzolja el a látogatókat ismeretterjesztő jellegű, interaktív foglalkozások formájában:

  • Kárpát-medence vadvilága
  • Bogarasak vagyunk?
  • Természeti értékeink

A Környezettudományi Intézet „Komposztáljunk” installációval és ÖKOLÁBNYOM-számítással edukálja a lakosságot a környezettudatos magatartásra.

A Tájépítészeti, Településtervezési és Díszkertészeti Intézet Interaktív tájberendező asztallal várja a látogatókat.

  • Hogyan válaszol egy tájépítész a tájban megjelenő problémákra?
  • Varázsold újjá te is a tájat egy interaktív terepasztalon!
  • Állítsd helyre védett állatok élőhelyét, helyezz el megújuló energiaforrásokat a tájban, keress helyet új lakóterületeknek!

Az Egyetem standjánál továbbá Gondos Gazda társasjátékkal és MATE Szerencsekerékkel várja a családokat szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között a programsátorban.

Kapcsolódó

A Mikulás is a helyben előállított élelmiszerek híve (Videó)

magyarallatvedo

Nem hiszed el, miért fontos a delfinkaki az ökoszisztéma számára

Eszti_mav

Fantasztikus gyereknap: Hihetetlen programokkal vár a Debreceni Állatkert

Eszti_mav