Magyar Állatvédelem
Image default

Március 31-ig pályázhatnak az óvodák és iskolák az „állatbarát” címre

Olvasási idő:1 perc

Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával pályázatot hirdet óvodák és általános iskolák számára az „Állatbarát Óvoda”, „Állatbarát Általános Iskola”, „Év Állatvédő Óvodája 2022” és „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” címekért.

A pályázatra olyan tanintézmények jelentkezését várják, akik a 2021/2022-es tanévben kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével. A pályázatok beadási határideje 2022. március 31. A további információk elérhetőek az https://allatvedelemgyerekeknek.hu/projektek/ oldalon.

Kiemelten fontosnak tartjuk a gyermekeknek szóló állatvédelmi oktatást, ezért indítottuk útjára a pályázatot 2021-ben, mellyel az volt a célunk, hogy ösztönözzük a tanintézményeket arra, hogy foglalkozzanak a felelős állattartással és az állatokkal való helyes bánásmóddal kreatív programokon keresztül. A pályázat megírásához segítséget is ad csapatunk, március 10-én online előadás keretében válaszolok a pályázatok elkészítésével kapcsolatban felmerült kérdésekre, illetve tippeket adok az eredményes pályaművek megalkotásához – mondta Koska Hedvig, az „Állatvédelem gyerekeknek” főszerkesztője. Hozzátette, hogy az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, minden információ megtalálható az „Állatvédelem gyerekeknek” közösségi- és weboldalán.

Vetter Szilvia, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetője kiemelte, hogy 2021-ben magas színvonalú pályaművek érkeztek, ezért 81 óvoda kapta meg az „Állatbarát Óvoda” címet. Az „Év Állatvédő Óvodája 2021” dobogósainak az oklevelet Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az Egyetemen megrendezett állatvédelmi konferencián. Ovádi Péter, állatvédelemért felelős miniszteri biztos személyesen gratulált ősszel a veszprémi Egry Úti Körzeti Óvodának, akik tavaly elnyerték az „Év Állatvédő Óvodája 2021” címet. A miniszteri biztos átadta a szervezők egyik ajándékát: a gyermekeket meglátogatták a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola munkatársai és vakvezető kutyái, hogy érzékenyítő programot tartsanak nekik.

További információk:
E-mail: hedvig.koska@allatvedelemgyerekeknek.hu
Web: www.allatvedelemgyerekeknek.hu
Facebook: www.facebook.com/allatvedelemgyerekeknek
Instagram: www.instagram.com/allatvedelemgyerekeknek
TikTok: www.tiktok.com/@allatvedelemgyerekeknek

Kapcsolódó

Kétfejű, hatlábú teknős született

magyarallatvedo

Már Afrikában vadászik Buda, a magyar madárvilág ritkasága

Marci

Már több mint húszezer vadlúd állomásozik a Biharugrai-halastavakon

Marci