Magyar Állatvédelem
Image default

Már hagyomány a San Franciscó-i állatkertben: Nézegessen Ön is aranyosan totyogó pinvineket!

Olvasási idő:1 perc

Idén augusztus 6-án ismét láthatták az érdeklődők a San Franciscó-i Állatkertben az évente megrendezett Pingvinek menetét, az állatkert egyik legnépszerűbb eseményét. – írta meg az euronews.com.

Idén öt imádnivaló Magellán-pingvin-fióka – két nőstény és három hím, amelyek április közepe és május között keltek ki – bolyongott, sétált és topogott több száz izgatott vendég mellett, mielőtt ünnepélyesen először úsztak volna új otthonukban, a Pingvin-szigeten.

A pingvinfiókák most végezték el a “haliskolát”, ahol megtanították őket egész halat enni, úszni és szocializálódni a gondozóikkal. A fiókák most csatlakoztak az állatkert 54 már itt élő pingvinjéhez, így a Pingvin-sziget teljes populációja 59-re nőtt. Az öt fiókának már nevet is adtak: az egyiket a díszvendég, Ukrajna főkonzulja, Dmytro Kushneruk, nevezte el Nadjának. Kettő fiókának egy támogató adott nevet, mégpedig a  “Ginger” és “Hingaling” neveket. A negyedik név a pingvinek chilei gyökereire utal, az “Agua”, amely a víz fontosságát hangsúlyozza. Az ötödik fiókának még keresik a nevét.

A Magellán-pingvinek (Speniscus magellanicus) Argentína és Chile partjainál élnek, és az IUCN a veszélyeztetettséghez közeli kategóriába sorolja őket az olajszennyezés és a halállomány csökkenése miatt. Az San Francisco Zoo tartja fenn a legnagyobb és legsikeresebb emberi gondozás alatt élő Magellán-pingvin-kolóniákat, és részt vesz az Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (AZA) által a Magellán-pingvinekre vonatkozó, országosan koordinált fajfennmaradási tervben (SSP).

Az 1929-ben alapított San Francisco Zoo & Gardens összekapcsolja az embereket a vadon élő állatokkal, ösztönzi a természet iránti törődést és előmozdítja a természetvédelmi tevékenységet. A városi oázisnak számító Állatkert több mint 2000 egzotikus, veszélyeztetett és megmentett állatnak ad otthont, amelyek több mint 250 fajt képviselnek. – emelte ki cikkjében az euronews.com híroldal.

(Forrás: euronews.com, Kép: penguinsworld.com, San Francisco Zoo Facebook)

 

Magyar Állatvédelem

Kapcsolódó

Több madárfaj korábban fészkel, mint 100 éve

magyarallatvedo

Krimit forgatnak a Nyíregyházi Állatparkban

magyarallatvedo

A BOON újságírója mentette meg a kocsijának csapódó baglyot

magyarallatvedo